1
The Philips Chef

Hasselback aardappelen

Hasselback aardappelen

Hasselback aardappels zijn supertrendy en ook nog eens makkelijk te maken. Ik maak ze zelf graag met spekblokjes en een frisse yoghurtdip uit de Airfryer.

Porties 4, Bereidingstijd: 0-30 minuten

Ingrediënten

  • 4 grote kruimige aardappels
  • 1 bakje spekreepjes (of hamreepjes)
  • 100 ml dikke yoghurt (0% vet)
  • 3 tenen knoflook
  • ½ bosje bieslook
  • ½ rode peper zeer fijn gesneden
  • 1 eetlepel fijngesneden tijm
  • Olijfolie-spray
  • Grove zoutkorrels

Bereiding

  • 1. Maak eerst de yoghurtdip door de bieslook, de knoflook en de peper heel erg fijn te snijden en deze door de yoghurt te mengen. Breng dit op smaak met zout uit de molen en laat de dip minimaal drie uur trekken in de koelkast.
  • 2. Snij kleine sleufjes door het midden van de aardappel. Dit doe je het beste tussen twee pollepels of twee satéprikkers. Duw in elk sleufje een spekreepje zodat de sleufjes een beetje open gaan staan.
  • 3. Spray de aardappels in met wat olijfolie en zet ze in je Airfryer. Bak de aardappels 25 minuten op 170 graden.
  • 4. Wanneer de aardappels mooi goudbruin zijn, bestrooi je ze met de grove zoutkorrels en de tijm. Dien de aardappels op met de frisse yoghurtdip. Eet smakelijk!
Hasselback aardappelen