Groenten hebben tragere koolhydraten dan aardappelen en zijn dus veel gezonder. Maak ze in je Airfryer! Je kan dit met wortel, pastinaak, biet en raap doen.
Porties 4, Voorbereidingstijd 0-15 minuten, Bereidingstijd: 0-15 minuten
Ingrediënten
- 1. 3 wortels in plakken
- 2. 1 rode biet in plakjes
- 3. 1 choggia biet in dunne plakjes
- 4. 1 pastinaak in dunne plakjes
- 5. peper en zeezout uit de molen
- 6. 1 lepel arachideolie
Bereiding
- 1. Schil de wortels, bieten en pastinaak en snijd ze in plakjes. Zorg dat alle plakjes min of meer gelijk van formaat zijn. Als je een foodprocessor hebt, gaat dit gemakkelijk met het plakjesmes op de dunste stand.
- 2. Schep alles voorzichtig door elkaar met 1 lepel arachideolie of spray de plakjes in met wat olie, zout en peper. Verdeel vervolgens een dun laagje groenteplakjes in de mand van je Airfryer, zet daar het deksel voor snacks overheen en pof de groenten 10 minuten op 130 graden. Schep om de 3 minuten de plakjes even voorzichtig om zodat ze los van elkaar komen te liggen.
- 3. Spreid de groentechips na het bakken uit op een vetvrij papiertje en laat ze aan de lucht krokant worden. Eet smakelijk!
- Tip van de Chef: heerlijk met een saus van Griekse yoghurt.