1
The Philips Chef

Geroosterde aardappelen met tonijn

Geroosterde aardappelen met tonijn

Hoofdgerecht – 2 personen

Porties 2 p, Voorbereidingstijd 10 m, Bereidingstijd: 30 m

Ingrediënten

  • 4 kruimige aardappelen van ongeveer 125 g
  • ½ eetlepel olijfolie
  • 1 blikje tonijn op olie, uitgelekt
  • 2 eetlepels (Griekse) yoghurt
  • 1 theelepel chilipoeder
  • 1 bosuitje, in dunne ringetjes
  • versgemalen zwarte peper
  • 1 eetlepel kappertjes

Bereiding

  • Verwarm de Airfryer voor op 180 °C. Week de aardappels in water voor tenminste 30 minuten. Laat ze uitlekken en droog ze met keukenpapier
  • Bestrijk de aardappelen dun met olijfolie en leg ze in het mandje. Schuif het mandje in de AirFryer en stel de tijd in op 30 minuten. In die tijd worden de aardappelen gaar en krijgen ze een lekker krokante korst.
  • Maak de tonijn in een diep bord fijn en meng de yoghurt en chilipoeder erdoor. Roer de helft van de bosui erdoor en breng het mengsel op smaak met zout en peper.
  • Leg de aardappelen op twee borden en snijd de bovenkant in de lengte in. Duw de aardappelen iets open en schep het tonijnmengsel erin. Strooi wat chilipoeder over de vulling en schep de kappertjes en de rest van de bosui erover. Lekker met een frisse salade.
Geroosterde aardappelen met tonijn