1
Recept

  Fricassee van kip

Fricassee van kip

Kippenfricassee is het vetarme broertje van de welbekende ragout. Je kan deze serveren als een leuk voorgerecht, bijvoorbeeld met rosti.

Porties 4, Bereidingstijd: 25 minuten

Ingrediënten

  • ½ liter kippenbouillon
  • Klein flesje magere room
  • 2 kipfilets
  • ½ theelepel kerriepoeder
  • 250 gram champignons
  • 15 gram peterselie
  • 1 lepel arachide-olie
  • 1 eetlepel maïzena

Bereiding

  • 1. Snij de kipfilet in kleine blokjes en de champignons in kwarten.
  • 2. Verwarm de bakplaat 3 minuten voor op 200 graden.
  • 3. Doe de olie op de bakplaat en bak de blokjes kip met de champignons 7 minuten op 200 graden mooi krokant.
  • 4. Voeg de kippenbouillon, kerrie en room toe en roer dit goed door.
  • 5. Verhit het geheel 5 minuten op 170 graden.
  • 6. Voeg dan de maïzena toe aan de saus en los deze op door continu te roeren.
  • 7. Sluit de Airfryer en verwarm het geheel weer 5 minuten op 170 graden.
  • 8. Dien de fricassee op, eventueel met rosti en gehakte peterselie.
  • Tip van de Chef: Serveer de fricassee eventueel met Rosti uit de Airfryer.
Fricassee van kip
Registreren

Abonneer u op onze nieuwsbrief

Heb jij een Airfryer? Laat het ons weten!

Door je Airfryer bij ons te registreren, verwen je jezelf met:

 

√ Exclusieve Airfryer recepten van The Philips Chef;

√ Het profiteren van speciale kortingen;

√ Als eerste op de hoogte zijn van het laatste nieuws.

 

Ga snel naar MyPhilips en mis nooit meer iets!

Deel dit recept