1
The Philips Chef

Fish and chips

Fish & chips

Hoofdgerecht – 2 personen

Porties 2 p, Voorbereidingstijd 15 m, Bereidingstijd: 12 m

Ingrediënten

  • 200 g witvisfilet (tilapia, kabeljauw, koolvis)
  • 30 g tortillachips
  • 1 ei
  • 300 g (rode) aardappelen
  • 1 eetlepel plantaardige olie
  • ½ eetlepel citroensap

Bereiding

  • Verwarm de AirFryer voor op 180°C. Snijd de vis in 4 gelijke stukken en wrijf ze in met citroensap, zout en peper. Laat de stukken zo 5 minuten liggen.
  • Maal de tortillachips in de keukenmachine heel fijn en doe ze over in een bord. Klop het ei in een ander diep bord los.
  • Wentel de stukken vis een voor een door het ei en wentel ze daarna door het tortillakruim, zodat ze goed bedekt zijn.
  • Schrob de aardappels schoon en snijd ze in lange stroken. Week de aardappelstaafjes in water voor tenminste 30 minuten. Laat ze uitlekken en droog ze met keukenpapier. Meng de olie erdoor in een kom.
  • Zet de scheider in het mandje van de AirFryer en schep de aardappelpartjes aan de ene kant in het mandje en leg de stukken vis aan de andere kant.
  • Schuif het mandje in de AirFryer. Stel de tijd in op 12 minuten en bak de aardappelpartjes en vis knapperig bruin.
  • Verdeel de fish & chips over twee borden en strooi er wat zout over. Lekker met een groene salade.
Fish & chips