1
Producten

Fettuccine met kip en gorgonzola

Fettuccine met kip en gorgonzola

Deze nieuwe variant op de traditionele penne en kip is een frisse ervaring. Door toevoeging van fettucini, Gorgonzola en kipdijvlees ontstaat er een malse, aangename smaakbeleving.

Porties 4, Bereidingstijd: 0-30 m

Ingrediënten

  • 500 gram semola bloem
  • 190 ml vocht (2 eieren, 2 eidooiers en water)
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 350 gram kipdijvlees
  • 1 teen knoflook
  • 200 gram Dolcelatte (gorgonzola) in blokjes
  • 200 ml magere room
  • 100 ml water
  • 50 ml droge witte wijn
  • 3 eetlepels gesneden bieslook

Bereiding

  • Doe de bloem in de Pastamachine en voeg 190 gram (ml) vocht toe. Selecteer programma 2 van de pastamaker en installeer het Fettuccine mondstuk op de Pastamachine. Snij de pasta om de 15 cm af om het mengen in de pan makkelijker te maken.
  • Vervolgens verhit je de olie in een koekenpan en bak je de kipdijfilets mooi bruin en krokant. Pers de teen knoflook uit en voeg deze samen met 2/3 van de blokjes Dolcelatte toe. Voeg de magere room en de witte wijn toe en laat de saus 2 minuten pruttelen. Breng de saus op smaak met vers gesneden bieslook, zout en een ruime hoelheeheid vers gemalen peper. Verdun de saus nu met 100 ml water en voeg de pasta toe en laat deze meekoken in de saus.
  • Het voordeel om alles samen te laten koken is dat nu alle smaakstoffen in de pasta trekken en door de bloem in de pasta gaat de saus binden. Laat dit nog eens 5 a 10 minuten zachtjes pruttelen tot de pasta gaat binden. Breng weer op smaak met zout en peper en strooi de resterende Dolcelatte over het pastagerecht. Serveer het gerecht vervolgens direct.
Fettuccine met kip en gorgonzola

Deel dit recept