Met je staafmixer maak je in een handomdraai de lekkerste dressings, zonder moeilijke snijtechnieken en met verse producten. Ik heb er vier op recept gezet: Blue Cheese-, cocktail-, Franse- en mosterddressing.
Porties 8, Bereidingstijd: 0-30 minuten
Ingrediënten
- Voor de Blue Cheese-dressing:
- 50 gram blauwe zachte schimmelkaas
- 2 stengels lente ui (gehakt)
- 2 tenen knoflook (geperst)
- ½ theelepel mosterd
- 1 eetlepel limoensap
- 1 eetelepel balsamico-azijn
- 3 eetlepels olijfolie
- 3 eetlepels mayonaise
- 300ml Fage Griekse yoghurt (o%)
- Peper en zout uit de molen
- Voor de cocktaildressing:
- 50 gram Fage Griekse yoghurt 0%
- 3 eetlepels mayonaise
- 3 eetlepels ketchup
- Een scheutje whisky
- 5 gram gerookte paprikapoeder
- 5 gram cayennepeper
- Voor de Franse dressing:
- 25 gram azijn
- 1 theelepel mosterd
- 1 theelepel suiker of honing
- Paar druppels worcestersaus
- Zout en peper uit de molen
- 75 gram olie (geen olijf)
- 10 gram verse peterselie
- Voor de mosterddressing:
- 2 eetlepels honing
- 4 eetlepels mosterd
- 50 gram olie (geen olijf)
- 30 gram mayonaise
- 20 gram witte wijn azijn
- 10 gram dille
- Zout en peper uit de molen
Bereiding
- De bereidingswijze is voor alle genoemde dressings hetzelfde. Doe alle ingrediënten in een hoge smalle beker of je Chopper. Vaak wordt een hoge beker bij de staafmixer meegeleverd.
- Blend alles met de staafmixer tot een mooie romige dressing. Mocht de dressing te dik zijn, dan kun je deze eventueel verdunnen met wat olie.
- Tip van de Chef: Tip: dressings zijn heerlijk bij salades en rauwkost. En de versies met yoghurt zijn ook perfect als dippers te gebruiken!