1
Producten

Vier soorten dressings

Vier soorten dressings

Met je staafmixer maak je in een handomdraai de lekkerste dressings, zonder moeilijke snijtechnieken en met verse producten. Ik heb er vier op recept gezet: Blue Cheese-, cocktail-, Franse- en mosterddressing.

Porties 8, Bereidingstijd: 0-30 minuten

Ingrediënten

  • Voor de Blue Cheese-dressing:
  • 50 gram blauwe zachte schimmelkaas
  • 2 stengels lente ui (gehakt)
  • 2 tenen knoflook (geperst)
  • ½ theelepel mosterd
  • 1 eetlepel limoensap
  • 1 eetelepel balsamico-azijn
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 3 eetlepels mayonaise
  • 300ml Fage Griekse yoghurt (o%)
  • Peper en zout uit de molen
  • Voor de cocktaildressing:
  • 50 gram Fage Griekse yoghurt 0%
  • 3 eetlepels mayonaise
  • 3 eetlepels ketchup
  • Een scheutje whisky
  • 5 gram gerookte paprikapoeder
  • 5 gram cayennepeper
  • Voor de Franse dressing:
  • 25 gram azijn
  • 1 theelepel mosterd
  • 1 theelepel suiker of honing
  • Paar druppels worcestersaus
  • Zout en peper uit de molen
  • 75 gram olie (geen olijf)
  • 10 gram verse peterselie
  • Voor de mosterddressing:
  • 2 eetlepels honing
  • 4 eetlepels mosterd
  • 50 gram olie (geen olijf)
  • 30 gram mayonaise
  • 20 gram witte wijn azijn
  • 10 gram dille
  • Zout en peper uit de molen

Bereiding

  • De bereidingswijze is voor alle genoemde dressings hetzelfde. Doe alle ingrediënten in een hoge smalle beker of je Chopper. Vaak wordt een hoge beker bij de staafmixer meegeleverd.
  • Blend alles met de staafmixer tot een mooie romige dressing. Mocht de dressing te dik zijn, dan kun je deze eventueel verdunnen met wat olie.
  • Tip van de Chef: Tip: dressings zijn heerlijk bij salades en rauwkost. En de versies met yoghurt zijn ook perfect als dippers te gebruiken!
Vier soorten dressings