1
The Philips Chef

Bruine bol met pitten

Bruine bol met pitten

Porties 4, Voorbereidingstijd 70 m, Bereidingstijd: 18 m

Ingrediënten

  • 100 g volkorenmeel
  • 100 g bloem
  • ½ zakje instant gist (à 7 g)
  • 50 g zonnebloempitten en/of pompoenpitten
  • kleine pizzavorm of lage taartvorm, doorsnede 15 cm

Bereiding

  • Meng in een kom het meel en de bloem met een 1 theelepel zout, de gist en de pitten. Voeg al roerende 150-200 ml lauwwarm water toe en meng alles tot een samenhangend deeg.
  • Kneed het deeg ongeveer 5 minuten goed door tot het soepel en elastisch wordt. Vorm het deeg tot een bal en laat deze in de kom afgedekt met plasticfolie op een warme plaats 30 minuten rijzen.
  • Verwarm de airfryer voor op 220 °C. Bestrijk de bovenkant van het deeg met water.
  • Leg de vorm in het mandje en schuif dit in de airfryer. Stel de tijd in op 18 minuten en bak het brood knapperig bruin en gaar. Laat het brood afkoelen op een rooster.
  • Variaties: Kaasbol; Ga uit van half volkorenmeel en half bloem en vervang de pitten door 50 g geraspte kaas. Strooi voor het bakken nog wat kaas over het brood. Notenbol; Vervang de pitten door grofgehakte walnoten of hazelnoten. Maak het brood eventueel met bloem in plaats van volkorenmeel.
Bruine bol met pitten