In een Airfryer kun je ook een heerlijke gratin maken. Gebruik hiervoor een vuurvaste schaal die in je Airfryer past. Als je een gratin maakt, houd dan altijd een baktemparatuur aan van 150 graden.
Ingrediënten
- 400 gram aardappelschijfjes
- 300 gram boerenkool
- 500 gram magere spekblokjes
- 3 eetlepels mosterd
- 250 ml magere room
- 3 eieren
- 1 rookworst
Bereiding
- Bekleed een vuurvaste schaal met de aardappelschijfjes. Snijd de rookworst in plakjes. Bak de spekblokjes in een pan, samen met de ui en de gesneden rookworst. Voeg in gedeeltes de boerenkool toe en fruit dit aan totdat het geslonken is.
- Leg de boerenkool, spekjes en rookworst op de aardappelschijfjes. Mix de eieren met de room, zout en peper in de blender en giet het mengsel over de boerenkool en aardappelschijfjes. Verdeel de andere helft van de gesneden rookworst over de schotel. Zorg dat de gratin niet te hoog wordt en tegen het warmteelement aankomt.
- Bak de gratin 45 minuten op 150 graden. Eet smakelijk!