1
Producten

Beef Wellington

Beef Wellington

Mijn variatie op de klassieker Beef Wellington. In plaats van bladerdeeg gebruik ik zelfgemaakt brooddeeg. Dit maakt hem iets minder vet en net zo lekker!

Porties 6,

Ingrediënten

  • Deeg:
  • 250 gram fijn tarwebloem
  • 100 gram margarine
  • 5 gram gist (gedroogd)
  • 5 gram zout
  • 5 gram (basterd)suiker
  • 100 ml meel
  • 1 ei
  • Vulling:
  • 700 gram ossenhaas
  • Arachideolie
  • 10 gram boter
  • 250 gram kastanje champignons
  • 1 ui
  • 160 gram parmaham
  • 20 gram bieslook
  • 10 gram peterselie

Bereiding

  • Maak van de ingrediënten een gistdeeg. Als je de Philips Keukenmachine hebt, kun je deze het zware werk laten doen. Laat het deeg minimaal 1 uur rusten in een kom, die je iets hebt bestoven met bloem, met een vochtige doek erboven. Verwarm de Airfryer op 200 graden en smeer de ossenhaas in met een beetje arachideolie. Schroei de ossenhaas in 5 minuten dicht.
  • Snijd ondertussen de champignons en ui zeer fijn. Je kunt dit ook eenvoudig doen met de hakmolen van je staafmixer of keukenmachine. Rol het deeg uit en maak het twee keer zo groot als je ossenhaas. Leg de parmaham op het deeg.
  • Verdeel de champignon en ui over de parmaham en leg hier de ossenhaas op. Rol het deeg om de ossenhaas.
  • Versier het deegpakket eventueel met wat restant deeg en bestrijk het geheel met een losgeklopt ei. Leg op je grillpan accessoire. Bak de Beef Wellington 35 minuten op 160 graden of totdat de kern 50 graden is. Laat de Beef Wellington minimaal 15 minuten rusten voor je hem serveert.
Beef Wellington

Heb jij een Airfryer? Laat het ons weten!

Door je Airfryer bij ons te registreren, verwen je jezelf met:

 

√ Exclusieve Airfryer recepten van The Philips Chef;

√ Het profiteren van speciale kortingen;

√ Als eerste op de hoogte zijn van het laatste nieuws.

 

Ga snel naar MyPhilips en mis nooit meer iets!

 

Registreer mijn Airfryer

Deel dit recept