1
Producten

Airbollen (oliebollen)

Airbollen (oliebollen)

Wist je dat je ook oliebollen kunt bakken in je Airfryer? En dat met maar 1 eetlepel olie! Ik noem ze daarom ook Airbollen. Varieer met krenten of sukade.

Porties 12,

Ingrediënten

  • 500 gram oliebollenmix
  • 400 ml. warm water
  • 1 eetlepel zonnebloem olie
  • 7 gram gedroogde gist
  • 250 gram rozijnen
  • 100 gram bloem
  • 25 gram poedersuiker
  • 1 flesje oliespray met een fijne verstuiver

Bereiding

  • Doe de oliebollenmix, het water, de gist en de rozijnen in een kom en meng goed. Als je een keukenmachine hebt kun je deze het werk laten doen met behulp van de deeghaak. Laat het deeg 1 uur rijzen onder een vochtige doek.
  • Leg de bloem en poedersuiker op een bord. Knijp met een ijsknijper bollen van het deeg en rol ze door het bloem en poedersuiker mengsel. Spray de bollen in met wat olie om ze kleur te geven.
  • Verwarm de Airfryer voor en bak de bollen per 4 stuks op 200 graden in 10 minuten. Draai de Airbollen na 5 minuten om.
  • Dien op met poedersuiker. Eet smakelijk!
Airbollen (oliebollen)
Wil je zelf thuis Airbollen bakken in je Airfryer, maar vind je het fijn om extra uitleg te krijgen? Bekijk dan de Facebook live uitzending van 23 december terug. In de video laat The Philips Chef stap voor stap zien hoe je de perfecte Airbol op tafel zet. Daarnaast deelt hij leuke variatietips.

Koemelk vrije Airbollen met rozijnen

Wist je dat je ook koemelkvrije oliebollen kunt maken in de Airfryer? Fantastisch, probeer dit heerlijke recept direct!

Porties 12, Bereidingstijd: 30-60 minuten

Ingrediënten

  • 500gr tarwebloem
  • 1 lepel olie
  • 350 gram water
  • 50 gram suiker
  • 1 theelepel kaneel
  • 200 gram rozijnen (geweld in water en uitgeknepen)
  • Een theelepel zout
  • Voor in te rollen:
  • 4 eetlepels poedersuiker

Bereiding

  • Meng alle ingrediënten met een keukenmachine of een mixer tot een mooi beslag in een grote kom. Laat het beslag 1,5 uur rijzen onder een vochtige doek op een warme plek (40 graden). Maak met een middelgrote ijsknijper afgestreken ballen en laat deze in het poedersuiker mengsel vallen en rol ze hier door zodat ze niet meer plakken. Klop het overtollige poedersuiker eraf en leg de ballen in een voorverwarmde Airfryer mand en bak de Airbollen 10 minuten op 200 graden. Spray de Airbollen in met wat olie om ze meer kleur te geven en draai ze na 5 minuten om zodat ze los komen te liggen in de frituurmand. Serveer de Airbollen met poedersuiker.
Koemelk vrije Airbollen met rozijnen

Glutenvrije Airbollen met rozijnen

Wist je dat je ook glutenvrije oliebollen kunt maken in de Airfryer? Fantastisch, probeer dit heerlijke recept direct!

Porties 12, Bereidingstijd: 30-60 minuten

Ingrediënten

  • 500gr glutenvrije bloem
  • 1 lepel olie
  • 50 gram suiker
  • 1 theelepel kaneel
  • 200 gram rozijnen (geweld in water en uitgeknepen)
  • 1 mespunt zout
  • 150 ml volle melk
  • 3 zakjes gedroogde gist van 7 gram
  • 2 eieren
  • Voor in te rollen:
  • 4 eetlepels poedersuiker

Bereiding

  • Meng alle ingrediënten met een keukenmachine of een mixer tot een mooi beslag in een grote kom. Laat het beslag 1,5 uur rijzen onder een vochtige doek op een warme plek (40 graden). Maak met een middelgrote ijsknijper afgestreken ballen en laat deze in het poedersuiker mengsel vallen en rol ze hier door zodat ze niet meer plakken. Klop het overtollige poedersuiker eraf en leg de ballen in een voorverwarmde Airfryer mand en bak de Airbollen 10 minuten op 200 graden. Spray de Airbollen in met wat olie om ze meer kleur te geven en draai ze na 5 minuten om zodat ze los komen te liggen in de frituurmand. Serveer de Airbollen met poedersuiker.
Glutenvrije Airbollen met rozijnen
Registreren

Abonneer u op onze nieuwsbrief

Heb jij een Airfryer? Laat het ons weten!

Door je Airfryer bij ons te registreren, verwen je jezelf met:

 

√ Exclusieve Airfryer recepten van The Philips Chef;

√ Het profiteren van speciale kortingen;

√ Als eerste op de hoogte zijn van het laatste nieuws.

 

Ga snel naar MyPhilips en mis nooit meer iets!

 

Deel dit recept