Verzorging voor moeder en kind
Verzorging voor moeder en kind
Philips AVENT - Drinking like a grown up

Drinken als de grote mensen

Natuurlijk heb je genoten van het contact met je baby tijdens de borst- of flesvoeding, maar al gauw breekt een nieuwe fase aan: je baby gaat zelf drinken. De meeste baby's zijn toe aan zelfstandig drinken als ze zo'n zes maanden zijn. Tips voor de eerste slokjes:

Philips AVENT - Drinking like a grown up

Welke beker?

De speen op een fles is zacht. Begin daarom met een drinkbeker met zachte drinktuit of een beker met een rietje om een vertrouwd gevoel te geven.

Water geven

Als je baby dorst heeft tussen de voedingen in, geef dan water in de speciale beker. Mocht je baby al vaste hapjes krijgen, geef dan ook bij elke maaltijd een beker water.

Stap geleidelijk over op een open beker

Stap over op een open beker zodra je kindje dit aankan; als het twee jaar is of kort daarna. Als je peuter blijft 'zuigen' aan een beker, verandert dit de stand van de tong en de tanden.

Voordat je het weet, toosten jullie samen op succes. Proost!

Je kunt borstvoeding blijven geven, ook als je kindje al lang uit een beker drinkt. Meer informatie over borstvoeding na zes maanden vind je hier.

De informatie in deze artikelen is uitsluitend bedoeld als algemeen advies en dient op geen enkele wijze ter vervanging van deskundig medisch advies. Als jij of je gezin of je kindje lijdt aan bepaalde symptomen of aandoeningen die ernstig of langdurig zijn, of als je specifiek medisch advies nodig hebt, neem dan contact op met een arts. Philips AVENT kan niet verantwoordelijk worden gehouden voor enige schade die voortvloeit uit het gebruik van de informatie die op deze website wordt verstrekt.

Verwante producten

Verwante adviezen

Vast voedsel

Vast voedsel

Recepten voor baby's en peuters

Recepten voor baby's en peuters