Groom Saloon

 • Stap over op de stoppellook

  Stubble beard style

  Stoppels: die scheer je toch iedere ochtend weg? Nou nee, niet als je er sexyer dan ooit uit wilt zien. Het is de populairste gezichtshaarstijl op dit moment. Laat je stoppels groeien, trim ze, scheer de contouren bij om je baard een duidelijke vorm te geven: dan heb je een gemakkelijk te dragen, zeer aantrekkelijke stijl, die precies het midden houdt tussen gladgeschoren en bebaard.

 • Wat maakt een stoppelbaard zo sexy?

  De uitwerking van een stoppelbaard op andere mensen, en dan vooral vrouwen, is uitzonderlijk. Het is typisch een geval van minder is meer: onderzoek heeft bewezen dat mannen met een lichte stoppelbaard aantrekkelijker worden gevonden dan hun gladgeschoren of bebaarde seksegenoten.*

  Hoe komt het dat die korte haartjes op het gezicht zo veel seksuele aantrekkingskracht hebben? Is dat omdat vrouwen een voorkeur geven aan ruige types boven gladgeschoren mannen? Daar lijkt het op. Maar waarom?

  Misschien komt het wel omdat de stoppels een soort gevarensignaal zijn dat waarschuwt: ‘Pas op, mannelijke gezichtsbeharing op komst en onderweg naar jou!’. Stoppels zijn een impliciete uitdaging aan vrouwen om er lang genoeg naar te kijken tot ze de Neanderthaler van achter het gladgeschoren gezicht tevoorschijn zien komen, met de suggestie dat die Neanderthaler hen zo maar eens mee kan slepen naar zijn grot.

  Maar misschien is het wetenschappelijk gezien meer de intrigerende dualiteit tussen twee zichtbare elementen: huid en haar. We kunnen eenvoudigweg concluderen dat je met stoppels het beste hebt van twee werelden.

  Een andere mogelijke andere verklaring zou het kiekeboe-effect kunnen zijn: de spanning van een beetje van de huid te zien maar net niet genoeg om te gaan vervelen. Een soort ‘nu zie je het wel en nu zie je het niet’-spelletje.

  Of gaat het om de spanning opgeroepen door de aanblik van de potentiële wildheid van de mannelijke gezichtsbeharing in een zo volmaakt gecontroleerde vorm: in vorm gebracht, getrimd, gestyled en scherp in de gaten gehouden? Worden mannen met stoppelbaarden onbewust gezien als leeuwentemmers?

  Wat het antwoord ook is, het is een feit dat stoppels de mannelijke kaaklijn benadrukken en mannen een ruige, stoere uitstraling geven. Het al langer bekend dat vrouwen zich aangetrokken voelen tot sterke mannen. Een stoppelbaard is een dreigement maar ook een belofte, en dat maakt deze look tot jouw niet-zo-geheime wapen in de paringsstrijd.

  Mee eens of niet mee eens? Geef aan of jij vindt dat een stoppelbaard jouw kansen bij de vrouwen vergroot en waarom.

  *The effects of facial hair manipulation on female perceptions of attractiveness, masculinity, and dominance in male faces. Neave, Nick and Shields, Kerry (2008)  

   

 • Ervaringsdeskundige aan het woord: Barber

  Barbershop
 • Cleanshave: feiten en cijfers

  Cleanshave: voorbeelden

  Het genot van een gladgeschoren gezicht

  Wie is er gladgeschoren?
  Robert Pattison, Daniel Craig, Orlando Bloom en Hugh Grant scheren hun gezicht glad. Datzelfde doen Superman, Spiderman en Batman. De boodschap is duidelijk: als je een superheld wilt zijn of gewoon aanbeden wilt worden, zorg dan dat je je gezichtshaar kwijtraakt.

 • Clean Shave - Tips en Tricks

  Cleanshaving Tips

  Zo zie je er het beste uit met een gladgeschoren gezicht! Ontdek hier hoe je het maximum uit je vers-geschoren looks haalt.

 • De evolutie van het scheren

  L'évolution du rasage