0

Winkelwagen

Er bevinden zich momenteel geen artikelen in uw winkelmandje.

    Klassieke koffie meringue

    Maak nu zelf deze heerlijke luchtige specialiteit. In combinatie met koffie, pecannoten en chocolade heeft dit recept een extra speciale twist.

    Porties 2, Bereidingstijd: ca. 30 minuten

    Ingrediënten

    • 200 gram eiwit (liefst gepasteuriseerd)
    • 200 gram suiker
    • 1 espresso
    • 2 dl slagroom
    • Chocolade
    • Pecannoten
    • Zout

    Bereiding

    • 1. Verwarm de oven voor op 100 graden (hetelucht). Zet de espresso en laat deze afkoelen.
    • 2. Maak de beslagkom en garde vetvrij. Klop de eiwitten in de ontvette beslagkom met een snufje zout totdat zachte pieken ontstaan
    • 3. Voeg beetje bij beetje suiker toe en mix totdat alle suiker is opgelost en het schuim stijf is.
    • 4. Voeg vervolgens voorzichtig de afgekoelde koffie toe en spatel dit door het schuim.
    • 5. Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel hier 9 hoopjes schuim over.
    • 6. Bak de meringues in ongeveer 120 minuten, zet de oven uit en laat de meringues ongeveer een uur in de oven afkoelen
    • 7. Sla ondertussen de slagroom stijf met ½ à 1 eetlepel suiker.
    • 8. Spuit de slagroom in rozetten op een mooie schaal en verdeel de meringue trapsgewijs op de slagroom.
    • 9. Garneer de schaal met de pecannoten en chocolade.
    Klassieke koffie meringue

    Over Martin, The Philips Chef

     

    Dit recept wordt je aangeboden door Martin, The Philips Chef. Martin houdt zich bezig met allerlei recepten die je kunt bereiden met Philips apparatuur.

    martin_profile

    Biografie

     

    • Leeftijd: 41 jaar
    • Woonplaats: Meeuwen
    • Dol op: After Eight chocolade
    • Lievelingskoffie: normale koffie, sterk gezet
    • Favoriete koekje bij de koffie: pindakoeken

    Deel dit recept

    Terug naar boven

    U kunt onze website het beste bekijken met de nieuwste versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox.