1
Artikelen

Nieuwe voeding proberen


Voedingmakers en tafelgerei

Rond de leeftijd van 7-8 maanden is je baby bedreven in het slikken van zacht en papperig eten. Nu hij/zij de smaak van het eten te pakken heeft, is het tijd om andere dingen dan de flauwe en zoete purees te gaan proberen en de smaakpapillen in werking te zetten.

Een beetje gezouten


Je moet nooit zout toevoegen aan het eten van je baby, maar de tijd is wel aangebroken om natuurlijk gezouten eten te introduceren zoals milde, zachte kaas of jonge kaas. Doe een beetje bij de aardappelpuree of maak een kaassaus voor over de pasta.

Vermomde groente


Stimuleer je baby’s trek in groente door fruit en groente te combineren, bijvoorbeeld in een puree van appel, wortel en spinazie. De zoete smaak van het fruit maakt de groente smakelijker. Met de Philips Avent 4-in-1 gezonde babyvoedingmaker maak je in een handomdraai voedzame maaltijden. De babyvoedingmaker gaat gepaard met een app vol smakelijke recepten.

Gedroogde vruchten


Maak hartige gerechten zoeter en aantrekkelijker voor kleine mondjes door een kleine hoeveelheid gedroogd fruit, zoals rozijnen, krenten, mango, ananas of abrikozen, toe te voegen aan gerechten als stoofschotels en soepen.

Fantastische vis


Vis is erg gezond, dus als je baby het al vroeg leert eten, des te beter. Begin met een milde smaak zoals graatloze gepocheerde schelvis of kabeljauw zonder vel in een witte saus of fisherman’s pie (ovengerecht met aardappelpuree, groente en vis). Als je baby eenmaal is gewend aan de smaak en textuur, probeer dan een vettere vis, rijk aan omega 3 en sterker van smaak, zoals zalmsnippers of makreel.

Perfecte peulvruchten


Linzen, peulvruchten en kikkererwten zijn allemaal eiwitten, boordevol voedingsstoffen. Je kunt ze op veel babyvriendelijke manieren klaarmaken en consumeren, van eigengemaakte dal tot hummus.

Gember


Je zou denken dat een sterke smaak als gember te veel van het goede is voor de gevoelige smaak van een baby, maar een kleine hoeveelheid geraspte of gehakte gember bij gestoofd fruit of een hartig gerecht als soep stimuleert niet alleen de smaakpapillen van je baby maar is ook gezond en bovendien goed voor allerlei kwalen, van buikpijn tot verkoudheid.

Suiker en zout zijn ‘verboden’, maar dat betekent niet dat je geen smaak kunt toevoegen aan je baby’s dieet. Je baby is nu oud genoeg voor kruiden als komijn en kurkuma. Als je zelf dat soort gekruid eten hebt gegeten tijdens de periode van borstvoeding, dan is de kans groot dat je baby er ook van houdt, omdat hij/zij er al van heeft geproefd.

Ongewone groente


Je hoeft niet in een sleur te belanden met standaard babyvriendelijke groente als zoete aardappel en erwten. Hoe meer verschillende groente je baby al vroeg probeert, hoe beter. Experimenteer er dus op los met minder voor de hand liggende groente als rode bieten, aubergine, paprika en boerenkool.
De informatie in deze artikelen is uitsluitend bedoeld als algemeen advies en dient op geen enkele wijze ter vervanging van deskundig medisch advies. Als jij of je gezin of je kindje lijdt aan bepaalde symptomen of aandoeningen die ernstig of langdurig zijn, of als je specifiek medisch advies nodig hebt, neem dan contact op met een arts. Philips Avent kan niet verantwoordelijk worden gehouden voor enige schade die voortvloeit uit het gebruik van de informatie die op deze website wordt verstrekt.

Lees meer over dit onderwerp

Ouderschap. Er is geen handleiding voor, maar er is wel ondersteuning

Wil je gratis, persoonlijk advies en kortingen direct in je inbox?
Pictogram mail