0

Winkelwagen

Er bevinden zich momenteel geen artikelen in uw winkelmandje.

    truffelpasta met gebakken eend

      Truffelpasta met gebakken eend

    Pasta staat goed op het kerstmenu. Vul je pasta met verse truffel - terwijl je hem vers maakt in je pastamachine - en combineer hem met eendenborst. Een heerlijk winters gerecht!

    Porties 4, Bereidingstijd: 30-60 minuten
    Hoofdgerechten
    Kaas
    30-60 minuten
    Pasta- noedelmaker
    Glutenvrij
    Vlees

    Ingrediënten

    • Voor glutenvrije pasta:
    • 500 gram semola (gebruik maïsmeel voor glutenvrije pasta!)
    • 7 gram xanthaangom
    • 2 eieren + 2 extra dooiers, aanvullen met water (tot in totaal 200 gram)
    • 1 eetlepel truffeltapenade
    • Voor de vulling:
    • 2 eendenborstfilets
    • 1 klein pakje bimi
    • 1 grote ui
    • 1 klein bakje herfstpaddenstoelenmelange
    • Paar takjes verse tijm
    • 1 kleine verse zomertruffel
    • 2 lepels olijfolie
    • 1 klein bakje parmezaanse kaas
    • Peper en zout uit de molen

    Bereiding

    • Doe de semola of het maïsmeel en 1 eetlepel truffeltapenade in de pastamachine. Doe de deksel op de pastamachine.
    • Mix vervolgens de eieren met het water en giet dit mengsel langzaam in de pastamachine. Draai met programma 2 hier een verse truffelpasta van.
    • Breng ondertussen een grote pan met water aan de kook en doe hier 1 eetlepel olijfolie in. Kook de pasta al dente in maximaal 2 minuten.
    • Snij de bimi in grove stukken en de snipper de ui fijn.
    • Laat in een wok of hapjespan de 2e eetlepel olie heet worden en bak hierin de eend eerst op de huid aan. Draai hem daarna om (4 minuten aan elke zijde).
    • Haal de eend uit het vet en wikkel deze in wat aluminiumfolie. Fruit vervolgens de ui aan in het bakvet van de eend.
    • Doe de bimi en de herfstpaddenstoelen erbij en bak deze zachtjes 3 minuten mee.
    • Doe nu de gekookte pasta erbij en bak dit nog eens 5 minuten mee op hoog vuur.
    • Breng de pasta op smaak met peper en zout uit de molen en trancheer de eend (snijd deze in plakken). Reken een halve borstfilet per persoon. Snij de tijm fijn en strooi deze samen met de geraspte kaas over de pasta. Serveer de pasta in een diep bord, samen met de getrancheerde eend. Eet smakelijk!
    Truffelpasta

    Deel dit recept

    Terug naar boven

    U kunt onze website het beste bekijken met de nieuwste versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox.