Deze diamanthaas met truffelaardappels is perfect op een koude winterdag. Gemakkelijk te bereiden in de Airfryer en goed te combineren met wintergroenten.
Porties4
Groenten
Airfryer XXL
Hoofdgerechten
Feest
Aardappelen
Airfryer
Oudejaarsavond
Vlees
Kerstmis
Ingrediënten
2 diamanthazen
8 kleine truffel aardappels
1 kleine bloemkool
4 wortels meerkleurige
2 tenen knoflook
1 takje verse rozemarijn gesneden
100 gram bospaddestoelen
100ml room
1 mespunt nootmuskaat
olijf olie
Bereiding
1. Bereid de diamanthazen naturel 2 keer 60min op 50graden.
2. Snij een half uur voor het einde van de bereiding de wortel met een dunschiller in repen en de bloemkool in kleine roosjes.
3. Meng alle groenten met 1 lepel olijfolie. Snij dan kleine gleufjes in de truffelaardappels zodat deze een beetje gaan openstaan en strooi wat peper, zout, rozemarijn en olie over de gleufjes.
4. Snij dan de paddenstoelen fijn en bak deze in een pan met wat boter en blus af met wat groentebouillon. Voeg dan de room en een mespunt nootmuskaat toe en breng dit op smaak.
5. Haal de diamanthazen na de bereiding uit de Airfryer en dek deze af met een deksel. Zet dan de aardappels in de Airfryer en bereid deze 10min op 200graden. Voeg daarna alle groenten toe en bereid dit 10/12min op 200graden.
6. Bak tussendoor het vlees in een goed hete pan kort aan en snij het vlees in dunne plakken met een scherp mes.
7. Serveer het vlees met de aardappels, groenten en saus tot een maaltijd.