Een heerlijke zomerse pastasalade voor de warmere dagen. De frisse combinatie van komkommer en munt zijn geweldig terug te vinden in dit gerecht.
Porties6,Bereidingstijd:20 minuten
0-30 minuten
Groenten
Notenvrij
Pasta- noedelmaker
Bijgerechten
Zuivel
Hoofdgerechten
Pasta, noedels of rijst
Ingrediënten
500 gram semola meel
190 ml water
2 komkommers
250 mini gekleurde tomaten
200 gram Griekse yoghurt
20 gram light mayonaise
1 eetlepel witte wijn azijn
1 theelepel mosterd
1 teen geperste knoflook
1 eetlepel suiker
Een snufje peper en zout
Bereiding
1. Maak eerst de pasta door de bloem in de Pastamachine te doen en hier penne van te draaien met het water.
2. Kook deze pasta beetgaar en spoel deze goed af zodat deze koud is. Doe deze vervolgens in een grote kom.
3. Snijd de komkommer in de lengte doormidden, ontdoe deze van de zaadjes en snijd deze in plakjes.
4. Snijd de tomaten doormidden en doe deze met de komkommer in de grote kom bij de pasta.
5. Snijd het bosje munt fijn, maar houd een paar blaadjes apart voor de garnering.
6. Maak de saus door de yoghurt op te kloppen samen met de mosterd, suiker, mayonaise en geperste knoflook. Meng de helft van de gesneden munt door de yoghurtsaus.
7. Meng de yoghurtsaus door de pasta en de groenten en serveer deze met de resterende munt.
Tip van de Chef: Het lekkerste is als je de salade 3 uur van tevoren maakt en laat trekken.