0

Winkelwagen

Er bevinden zich momenteel geen artikelen in uw winkelmandje.

    Kiprollade met dragonboter

    Wanneer je kiprollade zelf maakt is dit recept met dragonboter en kipdijvlees superlekker. Serveer dit met risotto die je ook in je Airfryer kan maken zonder er meer eindeloos doorheen hoeft te roeren.

    Porties 4, Voorbereidingstijd 40 min. , Bereidingstijd: 40
    Bakpan
    0-60 minute
    The Philips Chef
    Hoofdgerechten
    Feest
    Airfryer
    Kerstmis
    Vlees

    Ingrediënten

    • 500 gram kipdij vlees
    • 1 bosje dragon
    • 15 gram roomboter
    • 2 teentjes knoflook
    • 350 gram risotto rijst
    • 150 gram bospaddestoelen
    • 1 eetlepel tijm
    • Snufje zout en peper
    • 1000 milliliter kippenbouillon
    • 200 milliliter witte wijn
    • keukentouw
    • Barkaccessoire compact HD9925 of XXL HD9952 of XLHD9912

    Bereiding

    • 1. Verwarm de boter in de pan zodat deze gaat smelten en snij de knoflook met de dragon fijn en doe deze in de boter.
    • 2. Leg het kipdij vlees op 4 stukken verticale keukentouw zodat je deze mooi kan oprollen en smeer hier de dragon knoflookboter op.
    • 3. Bestrooi dit met grof zout en peper uit de molen en rol het tot een rollade en bind deze op met het touw en zet koel.
    • 4.Maak nu de risotto door het bakaccessoire in een voorverwarme Airfryer te zetten en met een beetje olie de ui en paddenstoel aan te fruiten voor 5 min. op 180 graden.
    • 5. Voeg de rijst toe en bak dit kort aan op 180 graden 5 minuten en giet de bouillon en witte wijn erin tot de rijst onder staat.
    • 6. Laat de rijst in de Airfryer de bouillon opnemen door dit te bereiden 20 min. 170 graden met 1 keer goed omroeren.
    • 7. Voeg na 20 minuten weer de bouillon toe en vul aan met water tot de rijst weer onder staat en bereid dit weer 170 graden 15 minuten met 1 keer flink omscheppen.
    • 8. Wanneer de rijst romig en lopend begint te worden is de risotto klaar mocht hij te dik of te droog zijn mag je altijd water toe voegen.
    • 9. Wanneer de risotto klaar is dek deze dan af met een doek en bak de kiprollade 170 graden 35min.
    • 10. Serveer de rollade met de risotto en eet smakelijk.
    Kiprollade met dragonboter

    Heb jij een Airfryer? Laat het ons weten!

    Door je Airfryer bij ons te registreren, verwen je jezelf met:

     

    √ Exclusieve Airfryer recepten van The Philips Chef;

    √ Het profiteren van speciale kortingen;

    √ Als eerste op de hoogte zijn van het laatste nieuws.

     

    Ga snel naar MyPhilips en mis nooit meer iets!

    Deel dit recept

    Terug naar boven

    U kunt onze website het beste bekijken met de nieuwste versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox.