1
Producten

  Rodebietenrisotto

Rode bietenrisotto

Risotto in je Airfryer maken die niet aanbrandt: daar hoef je nu veel minder voor te roeren dankzij de nieuwe bakplaat.

Porties 4, Bereidingstijd: 0-30 minuten

Ingrediënten

  • 2 eetlepels olijfolie
  • 150 gram risottorijst
  • 1 teen knoflook
  • 2 sjalotjes
  • 50 ml witte wijn
  • 500ml groentebouillon
  • 2 rode bieten (gekookt)
  • 50 gram parmezaanse kaas
  • Zout en peper uit de molen
  • 4 plakken serranoham
  • Verse tijm

Bereiding

  • 1. Snij de rode biet, knoflook en sjalot in kleine blokjes. Zet de bakplaat in je Airfryer en maak deze goed heet, in 3 minuten op 200 graden.
  • 2. Doe de olie op de bakplaat en bak de rijst met de sjalot, knoflook, rode biet in 5 minuten op 200 graden aan. Je hoeft niet continu te roeren omdat de rijst niet kan aanbranden.
  • 3. Blus af met de witte wijn en een beetje bouillon en roer er een beetje door. Zorg dat de rijst net onder het vocht staat.
  • 4. Verwarm dit in je Airfryer, 6 minuten op 190 graden. Maak de Airfryer open en vul weer aan met bouillon en verwarm weer 6 minuten op 190 graden. Herhaal dit tot de bouillon op is en de risotto begint te binden.
  • 5. Wanneer de risotto te dik is, mag je hem afslappen met een beetje water. Haal nu de bakplaat uit je Airfryer en zet de frituurmand er terug in.
  • 6. Leg de serranoham in de frituurmand en zet er het snackcoveraccessoire overheen. Droog de ham mooi krokant, in 8 minuten op 200 graden. Serveer de ham op de risotto en decoreer met de verse tijm en Parmezaanse kaas.
  • Tip van de Chef: Gebruik voor dit gerecht de bakplaataccessoire HD9912 en de snackcoveraccessoire HD9932
Rode bietenrisotto

Heb jij een Airfryer? Laat het ons weten!

Door je Airfryer bij ons te registreren, verwen je jezelf met:

 

√ Exclusieve Airfryer recepten van The Philips Chef;

√ Het profiteren van speciale kortingen;

√ Als eerste op de hoogte zijn van het laatste nieuws.

 

Ga snel naar MyPhilips en mis nooit meer iets!

 

Registreer mijn Airfryer

Deel dit recept