0

Winkelwagen

Er bevinden zich momenteel geen artikelen in uw winkelmandje.

    kerstboom truffelbrood

    Kerstboom truffelbrood

    Een hartig truffelbrood in de vorm van een kerstboom. Eenvoudig te maken in de Philips Airfryer en leuk om te serveren met kerst!

    Airfryer XXL
    Desserts en gebakjes
    Feest
    Airfryer
    Oudejaarsavond
    Kerstmis

    Ingrediënten

    • 500 gram volkorenbloem
    • 3 lepel truffel tapenade
    • 1 ei
    • 7 gram gedroogde gist
    • 2,5 dl lauwe melk
    • 3 takjes rozemarijn
    • 1/2 bakje kastanje champignons
    • 20 gram boter
    • Peper en zout

    Bereiding

    • 1. Maak een kuil van de volkorenbloem en los de gist en ei op in de lauwe melk. Hak de rozemarijn en de champignons fijn.
    • 2. Voeg in het midden de truffel tappenade, rozemarijn, zout, suiker, truffel tappanade, gehakte chapignons toe en giet de melk in de kuil en maak hier een deeg van.
    • 3. Kneed goed door en verdeel dit in 2 gelijke stukken
    • 4. Rol dit deeg op en laat het 1 uur rijzen onder een vochtige warme plaats.
    • 5. Rol na het rijzen het deeg uit tot zeer lange slierten en haal het netje uit de Arfryermand en leg dit klaar.
    • 6. Vorm de kerstboom op het netje en smeer dit in met wat olie en strooi er grof peper en zout en nog wat rozemarijn over.
    • 7. Bak de broden 1 voor 1 af 15-18 min op 170gr.
    • 8. Serveer de broden met grove peper en een goede olijfolie.
    • Tip van de Chef: Een goede olijfolie herken je wanneer je deze proeft en deze een beetje bitter is van smaak.
    Kerstboom truffelbrood

    Deel dit recept

    Terug naar boven

    U kunt onze website het beste bekijken met de nieuwste versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox.