Een hartig truffelbrood in de vorm van een kerstboom. Eenvoudig te maken in de Philips Airfryer en leuk om te serveren met kerst!
Ingrediënten
- 500 gram volkorenbloem
- 3 lepel truffel tapenade
- 1 ei
- 7 gram gedroogde gist
- 2,5 dl lauwe melk
- 3 takjes rozemarijn
- 1/2 bakje kastanje champignons
- 20 gram boter
- Peper en zout
Bereiding
- 1. Maak een kuil van de volkorenbloem en los de gist en ei op in de lauwe melk. Hak de rozemarijn en de champignons fijn.
- 2. Voeg in het midden de truffel tappenade, rozemarijn, zout, suiker, truffel tappanade, gehakte chapignons toe en giet de melk in de kuil en maak hier een deeg van.
- 3. Kneed goed door en verdeel dit in 2 gelijke stukken
- 4. Rol dit deeg op en laat het 1 uur rijzen onder een vochtige warme plaats.
- 5. Rol na het rijzen het deeg uit tot zeer lange slierten en haal het netje uit de Arfryermand en leg dit klaar.
- 6. Vorm de kerstboom op het netje en smeer dit in met wat olie en strooi er grof peper en zout en nog wat rozemarijn over.
- 7. Bak de broden 1 voor 1 af 15-18 min op 170gr.
- 8. Serveer de broden met grove peper en een goede olijfolie.
- Tip van de Chef: Een goede olijfolie herken je wanneer je deze proeft en deze een beetje bitter is van smaak.