Sommige gerechten zijn iets meer werk maar je gaat daar je gasten van versteld laten staan met de feestdagen. Maak dit heerlijke brood met zalm gevuld en leg er al je creativiteit in.
Porties4,Voorbereidingstijd90
Groenten
60-90 minuten
Vis
Airfryer XXL
Feest
Airfryer
Oudejaarsavond
Kerstmis
Ingrediënten
Ingrediënten deeg
250 gram fijne tarwebloem
100 gram roomboter
5 gram gist (gedroogd)
100 gram meel
1 ei
Ingrediënten vulling
1 moot verse zalm, zonder vel, 300 - 350 gram
250 gram verse (gewassen) spinazie
10 gram maizena
Klein kuipje kruidenroomkaas
Klein beetje bloem
1 ei
1 ui
1 teentje knoflook
zout en peper
2 eetlepels olijfolie
Eventueel 2 eetlepels paneermeel
XXL gebruikers Pizza accessoire HD9953/00
Bereiding
1. Maak van de ingrediënten van het deeg een brooddeeg. Laat het deeg minimaal 1,5 uur rijzen onder een vochtige doek.
2. Snipper de ui en het teentje knoflook zo fijn mogelijk. Verwarm twee eetlepels olie in een pan en fruit de ui en knoflook even aan. Voeg de spinazie toe en laat deze slinken. Schep regelmatig om en breng op smaak met peper en zout.
3. De spinazie bevat nog veel vocht, dus doe deze in een vergiet of zeeg en druk het vocht eruit met een lepel. Los de maizena op in 1 eetlepel water en meng dit door de spinazie.
4. Rol het deeg uit tot een rechthoek. Maak hem groot genoeg, want dit is zowel de boven als onderkant. Leg de zalm op de deegplak aan 1 kant van het deeg en bestrijk de zalm met de kruidenroomkaas. Leg hier de spinazie op. Bestrijk de randen met ei, vouw dicht en druk de randen goed aan. Vorm het deeg tot een vis. Met behulp van deegstekers of een scherp mesje kun je schubben en vinnen tekenen.
5. Als je nog wat brooddeeg over hebt, kun je leuke vormpjes maken. Bestrijk de bovenkant van het deeg met ei. Leeg de vis op het pizzaaccessoire en bak in 40 minuten op 160 graden gaar en goudbruin. Serveer met een frisse groene salade en gebakken aardappeltjes.