1
Producten

Gevuld brood met tomaten en olijven

Gevuld brood met tomaten en olijven

Niets is zo lekker als versgebakken brood. Het leuke aan het maken van brood is dat je zelf zoveel variaties kunt maken als je wilt. Maak bijvoorbeeld dit gevulde brood met fijngesneden olijven en rode ui. Heerlijk bij een kop soep of als tussendoortje.

Porties 6,

Ingrediënten

  • Voor het deeg:
  • 800 gram bloem
  • 1 zakje gedroogde gist
  • ½ liter warm water
  • 1 theelepel suiker
  • 1,5 theelepel zout
  • 1 ei
  • 3 eetlepels olijfolie
  • Voor het beleg:
  • 75 gram rode uien
  • 2 tenen knoflook
  • 150 gram zongedroogde tomaten
  • 50 gram zwarte olijven
  • 50 gram groene olijven
  • Olijfolie
  • Grof zeezout en vers gemalen peper

Bereiding

  • Doe alle ingrediënten van het deeg in de mengkom van de keukenmachine. Kneed met de deeghaak een mooi soepel deeg in 7 minuten op stand 3. Smeer een kom in met wat olijfolie, zodat het deeg niet blijft plakken. Leg het deeg in de kom, leg er een vochtige doek over en laat minimaal 1 uur rijzen.
  • Verwarm de oven goed heet voor op 250 graden. Pel de rode uien en snijd in dunne dingen. Pel de knoflook en snijd deze fijn. Kneed het deeg even door met de hand en rol uit tot een grote plak die op je bakplaat past. Leg de uienringen, olijven, tomaatjes en knoflook in een mooi patroon op het deeg. Strooi wat versgemalen peper en zout over de ingrediënten. Stel de temperatuur van de oven bij naar 200 graden. Bestrijk de randen van het brood met een beetje olie en bak het brood 20 minuten op 200 graden
Gevuld brood met tomaten en olijven

Deel dit recept