Frittata’s werden vroeger veel gemaakt om de restanten groenten en overschotten van pasta op te werken in een gerecht.
Ze worden vaak bereid in terracotta schalen maar ook in een taartvorm zijn deze prima te bereiden in een Airfryer. Bij de XXL kan je maximale vormen inzetten van 23cm.
Porties 4, Bereidingstijd: 0-30 minuten
Ingrediënten
- 6 eieren
- 125ml room
- 1 rode paprika
- 12 plakken parmaham
- 2 tenen knoflook
- 1 grote ui
- 2 stengels lente ui
- Parmezaanse kaas
- 200g gemengde olijven op olie
- 100g sardientjes
- 1 vers stokbrood
- Peper en zout naar smaak
- Accessoires
- Vuurvaste schaal of springvorm van max. 23cm
Bereiding
- 1. Klop de eieren met de room en breng deze op smaal met peper en zout. Let op dat je de eieren niet te luchtig klopt.
- 2. Snijd tussendoor de puntpaprika in ringen en ui en knoflook fijn.
- 3. Zet de vuurvaste schaal in de Airfryer en doe daar een flinke scheut olijfolie, de ui, paprika, knoflook in en verwarm deze 10min op 200gr.
- 4. Giet de ei massa daarna over de groentenmengeling en meng zachtjes de groenten door het ei. Let op! Niet te hard, het moet geen roerei worden.
- 5. Druk de stukken parmaham in de ei massa en bestrooi dan met de geraspte kaas. Bak de fritata in de Airfryer 180gr 15min zodat deze mooi gaar wordt.
- 6. Controleer of deze gaar is door hem een beetje in te snijden. Wanneer deze niet meer nat is, is hij gaar.
- 7. Bestrooi de frittata met de gesneden lente ui en serveer met kleine bakjes olijven, sardines en stokbrood.