0

Winkelwagen

Er bevinden zich momenteel geen artikelen in uw winkelmandje.

    Een Airfryer variant van de welbekende donut is deze appel variant met minder suiker en gevuld met appel. Lekker met kaneel en wat poedersuiker.

    Porties ca. 10, Voorbereidingstijd 30 min.
    Ingrediënten
    Sinterklaas (Nederland)
    0-30 minuten
    Voor iedereen
    Feest
    Desserts en gebakjes
    For kids
    Voorafjes en snacks
    Airfryer
    Bloem
    Fruit
    Gelegenheden

    Ingrediënten

    • 350 gram zelfrijzend bakmeel
    • 2 rode appels
    • 80 gram rietsuiker
    • 1 theelepel zout
    • 7 gram vanille suiker
    • 100 milliliter melk
    • 1 ei
    • 30 gram boter (op kamertemperatuur)
    • 1 snufje kaneel
    • 1 eetlepel poedersuiker

    Bereiding

    • 1. Maak eerst het deeg door het zelfrijzend bakmeel, rietsuiker, zout, vanille suiker, melk, ei en boter in een grote kom, of om in de keukenmachine te doen en dit tot een homogeen deeg te kneden en laat dit minimaal 1 uur rusten in de koelkast.
    • 2. Schil de appels en haal het klokhuis eruit met een appelboor en snij hier plakken van 1 cm dik.
    • 3. Tegen het kleuren mag je de appel in wat water leggen met citroensap.
    • 4. Rol het deeg uit tot een plak van 1/2 cm en steek hier ringen uit iets groter als de appel.
    • 5. Steek in het midden er ook ringen uit met een kleinere steker of een appelboor en herhaal tot het deeg op is.
    • 6. Klem de ronde stukken appels tussen de deegplakken en druk de buitenkant en binnenkant een beetje dicht.
    • 7. Bak de appel donuts in de frituurmand 170 graden 15 min. tot ze mooi gaar zijn.
    • 8. Serveer de donuts met wat kaneel en poedersuiker.
    Appel U.F.O. donuts

    Heb jij een Airfryer? Laat het ons weten!

    Door je Airfryer bij ons te registreren, verwen je jezelf met:

     

    √ Exclusieve Airfryer recepten van The Philips Chef;

    √ Het profiteren van speciale kortingen;

    √ Als eerste op de hoogte zijn van het laatste nieuws.

     

    Ga snel naar MyPhilips en mis nooit meer iets!

    Deel dit recept

    Terug naar boven

    U kunt onze website het beste bekijken met de nieuwste versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox.