Luchtbevochtiger

Adem het verschil

We zijn steeds meer bezig met gezondheid van onszelf en ons gezin. We letten dagelijks op wat we eten en drinken, maar ben je je ook bewust van de lucht die je iedere dag inademt? Wist je dat je in kilo’s 7 keer meer lucht inademt dan wat je eet en drinkt. Gemiddeld halen we 20.000 keer per dag adem en daarom is een goede luchtkwaliteit dus essentieel voor de gezondheid voor u en uw gezin.
Grafiek lucht in name
AC3256/10
NanoCloud

Geen droge huid en ogen meer in de winter?

Philips luchtbevochtiger: ideale luchtvochtigheid voor een betere gezondheid

 

  • De ideale luchtvochtigheid in huis in elk seizoen
  • Voorkom een droge huid, ogen en slechte nachtrust
  • NanoCloud technologie: 99% minder bactierieën verspreiding
Aanbevolen verkoopprijs: € 119,99
30 dagen bedenktijd en gratis retour bij de Philips Shop

Wat is luchtvochtigheid?

 

Luchtvochtigheid kan worden uitgedrukt in een absolute en een relatieve luchtvochtigheidswaarde. De absolute waarde geeft de hoeveelheid water in een bepaalde hoeveelheid lucht aan. De relatieve luchtvochtigheid, in procenten, geeft aan hoeveel waterdamp zich in de lucht bevindt ten opzichte van de maximale hoeveelheid waterdamp. De hoeveelheid waterdamp die lucht normaliter bevat, hangt onder meer af van de temperatuur. Hoe kouder het is, hoe minder waterdamp er in de lucht zit.

Ideale luchtvochtigheid in huis

 

De ideale luchtvochtigheid in huis moet ongeveer rond de 50% a 60% liggen. Maar wanneer je de verwarming in de winter aanzet kan de luchtvochtigheid in huis snel kan zakken tot onder deze ideale waarde. Ook het gebruik van de airconditioning kan zorgen voor (te) droge lucht. Koude lucht kan namelijk minder vocht bevatten dan warme lucht. Zowel te droge als te vochtige lucht kan als onaangenaam worden ervaren maar kan bovendien ook tot (gezondheids)problemen leiden.

Een te lage luchtvochtigheid

 

Wist je dat ongeveer 60% van het menselijk lichaam bestaat uit water? Droge lucht onttrekt water uit huid en haarcellen. Bij een lage luchtvochtigheid verliest het lichaam vocht omdat het zweet op de huid sneller verdampt. Ook kunnen de longen minder zuurstof uit de ingeademende lucht opnemen. Zowel een te vochtige als een te droge atmosfeer wordt bij bepaalde temperaturen als onaangenaam ervaren.

 

Het inademen van droge lucht voelt allereerst hard en vervelend. Daarnaast kun je last krijgen krijgen van veel voorkomende kwaaltjes zoals gebarsten lippen, droge branderige ogen, een droge huid, geirriteerde ogen/neus, hoesten, hoofdpijn of zelfs een slechte nachtrust en concentratieproblemen. Ook astma en allergische reacties kunnen worden versterkt door deze droge lucht. Bovendien verspreiden (griep)virussen zich in koude droge lucht sneller.

 

De ideale luchtvochtigheid in huis brengt meerdere voordelen met zich mee zoals een comfortabele ademhaling, betere nachtrust en vitalere huid, lippen en haar. Vandaar dat het met name in de wintermaanden belangrijk is om luchtvochtigheid te reguleren in de ruimtes waar je veel bent zoals de slaapkamer, kinder- en babykamer en de woonkamer waar de verwarming vaak aan staat.

Wat is een luchtbevochtiger?

 

Een luchtbevochtiger helpt je om deze ideale, constante luchtvochtigheid van ongeveer 50% binnenshuis te behouden. Door water te verdampen wordt de luchtvochtigheid in de desbetreffende ruimte gereguleerd en wordt er een gezonde omgeving gecreëerd. Er zijn meerdere technieken om de ideale luchtvochtigheid te creëren. Een zeer effectieve techiek is koud-water verdamping. Bij koudwaterverdampers wordt dit proces op gang gebracht door middel van een ventilator die lucht langs een vochtig element leidt.

Philips Luchtbevochtigers

 

De Philips luchtbevochtigers zijn koud-water verdampers met de unieke, innovatie NanoCloud technologie. Deze technologie zorgt ervoor dat er tot 99% minder bacterieën worden verspreidt in vergelijking met andere ultrasonische luchtbevochtigers. De druppels die de Philips luchtbevochtigers verspreiden zijn door deze technologie namelijk zo klein dat deze geen bacterieën meer kunnen bevatten. Hierdoor is dit een gezondere manier om de ideale luchtvochtigheid in huis te bereiken. De luchtbevochtiger verspreidt de druppels gelijkmatig en laat geen kalk of natte plekken achter op vloeren of meubels.

Luchtbevochtiger in de babykamer

Gezonde luchtvochtigheid voor je kindje

 

De huid van een baby verschilt sterk van een volwassen huid. De babyhuid ziet er mooi uit en voelt zacht aan. Maar het belangrijkste verschil is dat de babyhuid kwetsbaarder is omdat deze een andere structuur heeft. Hierdoor neemt de huid van je kindje gemakkelijk water op, maar laat het ook weer snel los wat ervoor zorgt dat een babyhuid sneller droog wordt. Voor de gezondheid van je kindje is een goede luchtvochtigheid dus erg belangrijk. De HU4801 is speciaal ontworpen om de luchtvochtigheid op de babykamer op peil te brengen. Je kunt bijvoorbeeld zelf kiezen voor normale of stille luchtbevochtiging en het apparaat wordt automatisch uitgeschakeld wanneer al het water is verdampt. Daarnaast passen het design en de kleur in iedere babykamer.

Aanbevolen door Avent
NanoCloud

Philips NanoCloud technology

 

Het geavanceerde verdampings systeem met NanoCloud technologie bevochtigt de lucht door toevoegen van watermoleculen die zo klein zijn dat ze geen bacteriën of kalk bevatten.

 

  1. Lucht wordt naar binnen gezogen
  2. Het filter bevochtigt de lucht
  3. Een verdeler zorgt voor een 360 graden verspreiding van bevochtigde lucht
Bekijk de video
Nooit meer droge lucht in ons huis dankzij de Philips luchtbevochtiger. De lucht voelt gezonder en ik heb minder last van een droge huid en droge ogen. Daarnaast slaap ik een stuk beter!

Sara42, Consumentenfeedback website Philips.nl, september 2015

Bekijk alle luchtbevochtigers