Verzorging voor moeder en kind

De zoete kant van kip en appel

De zoete kant van kip en appel

We bieden voedingsadvies, samen met lekkere, verse recepten en maaltijdideeën waarmee je je baby een gezonde start geeft.

Porties Voor circa 350 ml, ongeveer 3 porties (125 g/portie), Bereidingstijd: Stoomtijd: ongeveer 20 minuten

Ingrediënten

  • Kippenborstfilet: 1/2 (ongeveer 80 g)
  • Zoete aardappel: 2 kleine (ongeveer 225 g)
  • Appel (rijp): 1/2 kleine (ongeveer 70 g)

Bereiding

    1
  • Was en schil de appel en verwijder het klokhuis. Was en schil de zoete aardappel. Verwijder de huid en het vet van de kipfilet. Snijd alle ingrediënten in blokjes van ongeveer 1 cm.
  • 2
  • Haal het deksel van de kan en doe alle ingrediënten in de kan. Plaats het deksel terug en vergrendel het in de juiste positie.
  • 3
  • Haal het deksel van het waterreservoir en vul het reservoir met water tot aan het "20 min"-niveau.
  • 4
  • Plaats het deksel terug en vergrendel het in de juiste positie. Druk om de kan in de stoomstand te vergrendelen.
  • 5
  • Stel de stoomtijd in op 20 minuten. Het apparaat begint te stomen en stopt automatisch na 20 minuten.
  • 6
  • Draai de stoomknop terug naar de stand "OFF".
  • 7
  • Draai de kan om.
  • 8
  • Plaats de kan op de motorunit en draai met de wijzers van de klok mee om hem in de pureerstand te vergrendelen.
  • 9
  • Laat het apparaat 3 tot 5 keer gedurende 15 seconden op de pureerstand draaien totdat de gewenste consistentie is bereikt.
  • 10
  • Giet het mengsel over in een kom en laat het afkoelen voor gebruik.
  • Tip van de Chef: Bewaren: geschikt voor invriezen
Step 1

Step 1

Step 2

Step 2

Step 3

Step 3

Step 4

Step 4

Step 5

Step 5

Step 6

Step 6

Step 7

Step 7

Step 8

Step 8

Step 9

Step 9

Step 10

Step 10

De zoete kant van kip en appel