Porties1,Voorbereidingstijd60 min,Bereidingstijd:60 m
Vegetarisch
Keukenmachine
Desserts en gebakjes
30-60 minuten
Chocolade
Ramadan
Bloem
Ingrediënten
150 g witte chocolade
Bakblik (25 x 30 cm), ingevet
200 g bloem
4 eieren
1 zakje vanillesuiker
125 g zachte boter
150 g ongezouten gemengde noten
400 g witte basterdsuiker
Bereiding
1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Plaats het hakmes in de keukenmachine. Hak de noten grof en strooi ze in een aparte kom.
2. Breek de chocolade in stukken in een pannetje en hang het pannetje in een pan met water dat tegen de kook aan is. Roer terwijl de chocolade smelt. Roer de boter en de suiker tot een crème in de kom.
3. Terwijl de motor draait, breekt u telkens een ei in een kopje en voegt u het via de vultrechter toe.
4. Voeg vervolgens de gesmolten chocolade en de noten via de vultrechter toe en mix nog enkele seconden. Voeg de bloem in 3 porties toe. Voeg tot slot een snufje zout toe en mix het geheel nog enkele seconden tot een glad beslag.
5. Schenk het beslag in het bakblik en strijk het uit tot een laag van 2 cm. Bak de brownie in de oven in 35 minuten goudbruin. Haal het blik uit de oven en laat 10 minuten afkoelen.
6. Haal het blik uit de oven en laat 10 minuten afkoelen. Snijd de brownie vervolgens in vierkanten (snijd de koek niet helemaal door) en laat volledig afkoelen. De buitenkant hoort knapperig te zijn terwijl de binnenkant zacht en enigszins elastisch is.