Wanneer je een spiraalsnijder hebt kan je dit gerecht op twee manieren eten. Koud als salade met een dressing, of kort gekookt als koolhydraatarme vervanger voor spaghetti.
Het leuke is dat de basis gemaakt wordt van wortels, courgette en bieten. Deze kun je in alle kleuren van de regenboog kopen, dus de kleuren spatten van je bord.
Dit recept is het salade recept, maar onderaan de bereidingsinstructie vindt je de spaghetti variatie.
Porties 4, Bereidingstijd: 0-30 minuten
Ingrediënten
- 4 wortels in diverse kleuren
- 1 pastinaak
- 1 courgette
- 3 bieten in verschillende kleuren
- 200g sla naar keuze
- 4 eieren
- Yoghurtdressing
- 1el limoensap
- 4 takjes peterselie
- 15 takjes bieslook
- 1el honing
- 250g (magere) yoghurt
- 1el mosterd
- Peper en zout naar smaak
Bereiding
- 1. Maak eerst de dressing door de peterselie en bieslook fijn te snijden. Doe de yoghurt, mosterd, honing, peper en zout, peterselie en bieslook in een kom en klop dit tot een frisse dressing en breng op smaak.
- 2. Zet het fijne mes in de spiraalsnijder en was de groenten. Stop alle groenten door de spiraalsnijder en zet alle groenten op ijswater dan worden ze lekker knapperig. Mochten de spiralen te lang zijn mag je ze kleiner knippen met een keukenschaar.
- 3. Kook de eieren gaar en laat deze schrikken en snij deze door de midden.
- 4. Verdeel wat gemengde sla op een bord en leg daarop de salade en bedruppel met de yoghurtdressing en serveer met 2 halve eieren per bord.
- Variatietip: Kook de groenten spiralen 1 minuut in water met een beetje zout. Laat ze daarna uitlekken en serveer met een bolognaise saus en je hebt regenboog spaghetti.