1
The Philips Chef

Pompoensoep met zoete aardappel

Pompoensoep met zoete aardappel

Een heerlijke soep die door de zoete aardappel en pompoen mooi romig wordt. Je maakt hem lekker makkelijk met je blender. Wil je deze heerlijke soep een keer maken? Volg dan het onderstaande receptuur.

Porties 3, Bereidingstijd: 0 - 30 minuten

Ingrediënten

  • 2 knoflooktenen
  • 1 zoete aardappel
  • 1,5 L kippenbouillon
  • 1 biologishe pompoen
  • 2-3 gr geraspte gember
  • 1 eetlepel kerrie
  • peper en zout naar smaak
  • verse peterselie

Bereiding

  • Pel de tenen knoflook en was de zoete aardappel en pompoen. Was de peterselie en snij deze mooi fijn. Snij de pompoen en de aardappel in grove stukken en doe deze met de knoflook, gember, kerrie in de blender en vul aan met de kippenbouillon tot de max. Blender met het soepprogramma er soep mee. Hoe langer je blenderd hoe heter de soep wordt. Breng de soep op smaak met peper en zout uit de molen. Dien de soep op met de peterselie.
  • Tip van de Chef: Heel erg lekker met Indiaas naanbrood
Pompoensoep met zoete aardappel