0

Winkelwagen

Er bevinden zich momenteel geen artikelen in uw winkelmandje.

    Speltbrood met zaden en zonnepitten

    Met uw blender deeg draaien? Het kan zonder problemen met de Innergizer. Zo ook dit speltdeeg voor een heerlijk brood te bakken.

    Porties 1, Bereidingstijd: 2 uur
    High speed blender
    Ontbijt
    Vegetarisch
    +90 minuten
    Healthy recipes
    Lactosevrij

    Ingrediënten

    • 3dl warm water
    • 500 gram speltbloem
    • 7 gram gedroogde gist (1 zakje)
    • 1 eetlepel suiker
    • 1 theelepel zout
    • 1 eetlepel olijfolie
    • 1 bakje met gemende zaden en zonnebloempitten

    Bereiding

    • Los de gist, suiker op in warm water met een garde. Doe de helft van de speltbloem, zout in de blender en doe de deksel op de blender. Zet de blender aan op stand 1 en giet er het water/gist mengsel in door de kleine opening. Wanneer het deeg begint te kneden, zet de blender dan op stand 4 voor 5 minuten zodat het deeg goed mengt. Voeg dan het tweede gedeelte van de bloem toe en kneed het op stand 4 een paar seconden. Zet de blender uit en puls 3 keer zodat het deeg los van het mes komt.
    • Haal het deeg uit de blender, bol het op en vorm het tot een brood en leg het in een ingevet bakblik. Maak tussentijds de blender schoon door de blender te vullen voor de helft met warm water en een druppeltje zeep. Doe de deksel erop en laat hem draaien 1 minuut op vol vermogen.
    • Giet de blender leeg en spoel hem na. Laat het brood in het bakblik rijzen 2 uur onder vochtige omstandigheden. Smeer het brood in met water en verdeel de zaden op het brood. Verwarm een oven voor op 200 graden. Bak het brood in de oven 35 minuten op 190 graden.
    Speltbrood met zaden en zonnepitten

    Deel dit recept

    Terug naar boven

    U kunt onze website het beste bekijken met de nieuwste versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox.