Met de blender deeg draaien kan zonder problemen met de Innergizer. Zo ook dit soepel deeg voor een lekkere pizza fungi. Zie dit recept weer als basis recept en vervang de ingrediënten van de topping om je eigen variaties te maken.
Bereidingstijd: +90 minuten
Ingrediënten
- 350 gram bloem
- 250 ml water
- 7 gram gedroogde gist (1 zakje)
- 1 eetlepels olijfolie
- 1 theelepel zout
- 1 eetlepel suiker
- 1 klein potje tomatensaus
- 100 gram spekblokjes
- 10 champignons
- 1 bol buffelmozzarella
- 1 tak peterselie
- 2 teentjes knoflook
Bereiding
- Los het gist, suiker op in warm water met een garde. Doe de bloem, zout in de blender en doe de deksel op de blender. Zet de blender aan op stand 1 en giet er het water/ gist mengsel in door de kleine opening.
- Wanneer het deeg begint te kneden zet de blender dan op stand 4 voor 5 seconden en herhaal dit tot het een bal deeg wordt. Zet de blender uit en puls 3 keer zodat het deeg los van het mes komt. Haal het deeg uit de blender en bol het op en laat het rusten minimaal 1,5 uur onder een vochtige doek.
- Maak tussentijds de blender schoon door de blender te vullen voor de helft met warm water en een druppeltje zeep. Doe de deksel erop en laat hem draaien 1 minuut op vol vermogen. Giet de blender leeg en spoel hem na.
- Snij de Champignons ik plakjes en de peterselie heel fijn. Pers de tenen knoflook tot puree en meng deze door de tomatensaus. Snij de buffelmozzarella in plakken.
- Rol met behulp van wat maismeel de deegbol uit tot een plak van 30 cm doorsnede. Leg eventueel de plak deeg op een pizzaplaat en besmeer deze met de tomatensaus.
- Verdeel de champignons, spek en buffelmozzarella op de tomatensaus. Verwarm je oven voor op de hoogste stand of 250 graden. Bak de Pizza 10 a 12 minuten mooi krokant Bestrooi na het bakken met de gehakte peterselie.