1
0

Winkelwagen

Er bevinden zich momenteel geen artikelen in uw winkelmandje.

    • Philips Shop voordelen:

    • Gratis retourneren

    • Gratis verzending vanaf €20,-

    Recept

      Luikse aardappelsalade

    Luikse aardappelsalade

    Een klassieke aardappelsalade die je als vervanger van de hoofdmaaltijd kan bereiden of op een warme zomerdag koud bij een barbecue. Simpel en lekker uit de Airfryer.

    Porties 4, Voorbereidingstijd 20 minuten, Bereidingstijd: 30 minuten

    Ingrediënten

    • 600 gram aardappels kruimig
    • 1 ui
    • 400 gram sperziebonen
    • ontbijtspek
    • 4 eieren
    • Voor de dressing:
    • 1 eetelepel mosterd
    • 2 eetlepels azijn
    • Olijfolie 4 eetlepels
    • Verse peterselie
    • Peper en zout uit de molen
    • Accessoire: Grillpan

    Bereiding

    • 1. Was de aardappels en pof deze in de schil (in de frituurmand) gaar 25 minuten op 170 graden.
    • 2. Dop intussen de boontjes en blancheer deze in een pan met met lichtelijk gezout water.
    • 3. Snij ook tussendoor het spek in dunne reepjes en kook de eieren. Snij de ui grof.
    • 4. Zet het grillpan accessoire in de frituurmand en bak de ui met het spek op de grillpan 5 minuten op 180 graden in een voorverwarmde airfryer.
    • 5. Snij tussendoor de gepofte aardappels in grove stukken en voeg deze samen met de sperziebonen toe aan het spek ui mengsel. Roer dit goed onder elkaar met een lepel olijfolie.
    • 6. Bereid dit samen in de Airfryer 5 minuten op 180 graden.
    • 7. Maak tussendoor de dressing door de mosterd, azijn en olie te mengen.
    • 8. Doe de salade in een kom en verdeel de dressing over de warme aardappelsalade.
    • 9. Snij wat peterselie en strooi over de salade.
    Luikse aardappelsalade

    Deel dit recept