1
The Philips Chef

Koning Willem van Oranje taart

Koning Willem van Oranje taart

Je keukenmachine is de ideale hulp in de keuken. Hij maakt zowel het beslag als de vulling voor je taart. Zo maak je eenvoudig deze Koningsdag taart. In de Avance Airfryer kun je 1 taart maken van 22 centimeter. Als je de Viva hebt gebruik je een vorm van 20 centimeter, de taart wordt dan iets hoger.

Porties 8, Bereidingstijd: 60-90 minuten

Ingrediënten

  • 5 eieren
  • 125 gram suiker
  • 125 gram bakmeel
  • 3 eidooiers
  • 250 ml volle melk
  • 1 theelepel vanille extract
  • 60 gram suiker
  • 25 gram bloem
  • Druppel rode kleurstof
  • Borrelglaasje Oranjebitter
  • 9 Ferrero Rocher balletjes
  • 2 mandarijnen
  • 1 reep melkchocolade
  • 100 gram sinaasappeljam
  • Poedersuiker
  • Een gouden kroontje

Bereiding

  • Klop de eieren met de suiker tot een luchtige, schuimige massa. Spatel voorzichtig de bloem erdoor, maar let op dat je de lucht er niet uit roert. Vet de taartvorm in en bestuif met een klein beetje fijne suiker. Zo krijg je het biscuitdeeg taart gemakkelijker uit de vorm na het bakken. Bak de taart 35 minuten in je Airfryer. In de Airfryer Avance bak je hem op 180 graden, in de Viva op 160. Je kunt gemakkelijk testen of het biscuitdeeg gaar is door er een houten prikker in te steken. Als deze er droog uitkomt is de taarg gaar. Laat de taart afkoelen.
  • Klop de eierdooiers met de bloem en een beetje melk tot een gladde massa. Kook de rest van de melk op met de suiker en het vanille extract. Giet de hete melk al roerend beetje bij beetje bij de eierdooiers. Blijf goed kloppen, anders kunnen de eieren gaan stollen. Giet het mengsel terug in de pan en breng dit roerend aan de kook. Laat het ongeveer 5 minuten koken totdat het de gewenste dikte heeft. Verdeel nu de room in twee gelijke delen en voeg aan 1 deel de rode kleurstof en de Oranjebitter toe.
  • Giet de oranje en gele room op twee schaaltjes en bedek met plasticfolie zodat er geen vel op kom. Laat de room afkoelen in de koelkast. Doe de afgekoelde room in twee spuitzakken.
  • Snijd de taart in twee plakken. Smelt de melkchocolade in een pannetje en schenk over de bovenste plak zodat deze helemaal bedekt is. Het beste kun je de plak op een rekje leggen, zodat de overtollige chocolade eraf druipt. Verdeel de sinaasappeljam en gele room over de onderste plak. Leg de bovenste taartplak op de gele room. Spuit mooie rozetten oranje room op de chocolade. Werk de taart af met partjes mandarijn, Ferrero Rocher en de kroon.
  • Tip van de Chef: zet de vorm op de grillpan accessoire.
Koning Willem van Oranje taart