1
Producten

Champagne bavarois

Champagne bavarois

Bavarois kun je goed voorbereiden zodat je voldoende tijd over houdt voor je gasten. Geniet van deze feestelijke champagne variant met frambozentaartjes!

Porties 6,

Ingrediënten

  • Ingrediënten bavarois:
  • 400 ml. Champagne
  • 6 blaadjes gelatine
  • 300 ml. slagroom
  • 2 x 80 gram suiker
  • 375 ml. room
  • 4 eierdooiers
  • 1 druppel rode kleurstof
  • 6 dessertglazen
  • Ingrediënten frambozen taartjes:
  • 2 bakjes frambozen
  • 1 grote reep pure chocolade
  • 100 ml. slagroom
  • Spuitzak
  • Spinsuiker

Bereiding

  • Week de gelatine in koud water. Verwarm 100 milliliter champagne en los de uitgeknepen gelatine erin op. Vermeng dit met de rest van de champagne.
  • Scheid de eieren en houd de eiwitten apart. Klop de eierdooiers met een deel van de suiker op tot ongeveer 37 graden. Dit kun je au bain marie doen. Laat de eierdooiers afkoelen. Houd 100 milliliter van de champagne gelei apart en houd deze lauwwarm zodat het niet gaat stollen. Vermeng de rest van de champagne met de afgekoelde eierdooiers.
  • Sla de slagroom en de eiwitten stijf met het tweede deel suiker. Spatel eerst de slagroom en dan de eiwitten door het champagnemengsel. Giet nu de bavarois in de glazen. Ik heb de bavarois schuin in de glazen gegoten door ze op de rand van een snijplank te zetten. Laat de bavarois minimaal 3 uur in de koelkast opstijven.
  • Laat de chocolade au bain marie smelten en giet dit in een voedselring op vetvrij papier om mooie chocolade cirkels te maken. Per persoon heb je er 2 nodig. Laat hard worden en haal de ringen los.
  • Leg op elke ring 7 frambozen en een rozet opgeklopte slagroom. Laat eventueel wat spinsuiker smelten en trek er draden van voor de garnering van het taartje. Eet smakelijk!
Champagne bavarois

Deel dit recept