0

Winkelwagen

Er bevinden zich momenteel geen artikelen in uw winkelmandje.

      Groenten gehakttaart

    Op het pizzaplaat-accessoire maak je ook de lekkerste broden en gevulde taart soorten. Je kan elke taartvorm gebruiken met een maximum van 25cm. Vandaag dit heerlijke recept voor een groenten gehakttaart.

    Porties 8, Voorbereidingstijd 90 minuten, Bereidingstijd: 45 minuten
    Groenten
    60-90 minuten
    The Philips Chef
    Airfryer XXL
    Hoofdgerechten
    Feest
    Vlees

    Ingrediënten

    • 450g bloem
    • 2 eieren
    • 100ml lauwe melk
    • 150g boter
    • 7g gedroogde gist
    • 1tl zout
    • 500g rundergehakt
    • 2 paprika's: 1 rode en 1 groene
    • 1 (kleine) wortel
    • 1 (kleine) prei
    • 1 stronk bleekselderij
    • 3el arachideolie
    • 1el paprikapoeder
    • 200ml rode wijn
    • Klein blikje tomatenpuree
    • 4el rode wijn azijn
    • 2 tenen knoflook, geperst
    • 2 takjes rozemarijn
    • 3 takjes tijm
    • 1 eidooier voor de taart te bestrijken
    • Pizza master kit
    • Taartvorm van max. 25cm (24cm is het beste)

    Bereiding

    • 1. Doe alle ingrediënten boven het rundergehakt bij elkaar in een keukenmachine en maak er een mooi homogeen deeg van. Als je geen keukenmachine hebt kan dit ook met de hand. Laat dit 1 uur rusten in de kom onder een vochtige doek.
    • 2. Snijd de paprika's, wortel, prei en selderij fijn.
    • 3. Doe de arachideolie in een pan en bak het gehakt 5 in 5 minuten rul.
    • 4. Voeg de tomatenpuree en paprikapoeder toe aan het gehakt en bak dit kort mee.
    • 5. Voeg de gesneden groenten samen met de knoflook, tijm en rozemarijn toe aan het vlees: bak weer voor 5 minuten en blus dan af met de rode wijn en de rode wijn azijn.
    • 6. Laat het even doorpruttelen en splits het deeg ondertussen op in 2 gedeeltes. Bol deze op en laat 10 minuten rusten.
    • 7. Vet de taartvorm in en rol 1 bol uit, net iets groter dan de taartvorm, en leg 'm vervolgens in de taartvorm.
    • 8. Prik met een vork gaatjes in het deeg om de luchtbellen eruit te halen, en verdeel vervolgens het gehaktmengsel op het deeg.
    • 9. Rol nu de tweede bol uit, weer net iets groter dan de taartvorm, en leg deze op het gehakt. Snijd de randen eraf en bestrijk met de eidooier.
    • 10. Maak van je deegrestjes mooie vormen en werk hiermee de taart af: strijk deze ook in met de eidooier.
    • 11. De taart is er klaar voor! Schuif de taartvorm op de pizzakit en doe 'm voor 45 minuten in je Airfryer op 150 graden.
    Groenten gehakttaart

    Deel dit recept

    Terug naar boven

    U kunt onze website het beste bekijken met de nieuwste versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox.