0

Winkelwagen

Er bevinden zich momenteel geen artikelen in uw winkelmandje.

    gegrilde zalmtartaar in komkommer

    Gegrilde zalmtartaar in komkommer

    Een fris voorgerecht, eenvoudig te bereiden.

    Porties 4
    Groenten
    Vis
    Airfryer XXL
    30-60 minuten
    Feest
    Voorafjes en snacks
    Airfryer
    Kerstmis

    Ingrediënten

    • 200 gram verse zalm
    • 100 gram gerookte zalm
    • 1 kleine venkel
    • 1 rode ui
    • ½ lepel witte wijn azijn
    • Peper en zout
    • Half bosje dille
    • 4 lepels olijfolie
    • 2 komkommers
    • 2 eetlepels kappertjes
    • 1 citroen

    Bereiding

    • 1. Was de venkel en pel de ui en snij deze zeer fijn maar hou een klein beetje venkel achter om in reepjes te snijden.
    • 2. Snij de dille fijn maar hou ook een paar takjes achter voor de garnering.
    • 3. Snij de zalm en gerookte zalm ook zeer fijn en meng deze met de azijn, venkel, ui en de helft van de dille en breng dit op smaak.
    • 4. Snij de komkommer in zeer dunne slierten met een dunschiller, snijmachine of mandoline. Kook de komkommerslierten 1 minuut zodat ze wat zachter worden en leg ze op ijswater.
    • 5. Maak de pakketjes door per pakketje 8 plakjes komkommer als een kruid op je snijplank te leggen en verdeel hier ongeveer 100 gram zalmvulling overheen en vouw de pakketjes dicht.
    • 6. Maak de dille olie door de resterende gesneden dille met de olie te mengen. Snij de citroenen in parten en spray deze met de venkelreepjes in met olie.
    • 7. Gril de pakketjes per 4 met de venkel en de citroenen in een voorverwarmde Airfryer 5min 200 graden.
    • 8. Maak op een bord een klein hoopje overgebleven zalm en zet hier het pakketje op en bestrooi met de gegrilde venkel reepjes en garneer met citroen, dille en wat kappertjes.
    Gegrilde zalm tartaar in komkommer

    Deel dit recept

    Terug naar boven

    U kunt onze website het beste bekijken met de nieuwste versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox.