Deze clubsandwich met tonijn is lekker fris en ook nog eens gezond. Zo uit de Airfryer, heerlijk als lunch of snack!
Porties 2, Bereidingstijd: 0-30 minuten
Ingrediënten
- 2 tonijnmoten
- 200 gram sperziebonen
- 100 gram rucola
- 20 gram pijnboompitjes
- 1 tomaat
- 1 rode ui
- 1 eetlepel ketjap manis
- 1 eetlepel honing
- 1 eetlepel olijfolie
- 6 sneetjes volkoren brood of roggebrood
- 20 gram rode bieten scheuten
- dillemayonaise
Bereiding
- 1. Maak een marinade van de olijfolie, ketjap en honing en marineer hier de tonijnmoot in. Snijd de rode ui en tomaat in ringen. Maak de sperziebonen schoon en blancheer deze 2 minuten in kokend water.
- 2. Verwarm de Airfryer 2 minuten voor en bak de tonijn op de grillpan 3 minuten op 200 graden. Zet de Airfryer uit en op een kier om de tonijn te laten rusten. Bak de pijnboompitjes in een koekenpan totdat ze goudbruin kleuren.
- 3. Leg de eerste boterham op het bord en schep er een beetje dillemayonaise, sperziebonen, rucola, tomaat, ui en wat stukjes gegrilde tonijn op. Herhaal deze stappen totdat je een torentje hebt. Als laatste decoreer je de sandwich met de rode bieten scheuten en pijnboompitjes.
- Tip van de Chef: Gebruik de grillpan accessoire van de Airfryer