0

Winkelwagen

Er bevinden zich momenteel geen artikelen in uw winkelmandje.

    Chocolade amandel meringue

      Deze luchtige, superlekkere chocolade meringue is snel en makkelijk te maken in de foodprocessor of handmixer. Voordat je aan de slag gaat, is het belangrijk om je keukengerei en apparatuur vetvrij te maken met wat citroensap. Op deze manier kun je je eiwitten goed stijfkloppen. Om deze chocolade merengue tot een nog groter succes te brengen, raden wij aan om chocolade te gebruiken met een hoger cacao gehalte, hier zit minder vet in.

      Porties 4, Bereidingstijd: 30-60 minuten
      Ingrediënten
      Healthy recipes
      The Philips Chef
      Festive
      Keukenmachine
      Desserts en gebakjes
      Chocolade
      30-60 minuten

      Ingrediënten

      • Chocolademousse
      • 60g gesmolten pure chocolade
      • 2 eiwitten
      • Meringue
      • 2 eiwitten
      • 1tl amandel extract
      • 2 druppels zoetstof
      • 100g gehakte geroosterde amandelen
      • Accessoires
      • Vetvrij bakpapier

      Bereiding

      • 1. Meringues. Verwarm de oven voor op 100 graden en bekleed de bakplaat met vetvrij bakpapier. Klop de eiwitten luchtig in een vetvrije kom met een handmixer of foodprocessor. Voeg daarna het amandel extract en eventueel de zoetstof toe totdat er pieken ontstaan.
      • 2. Vorm met een lepel 12 losse bergjes en plaats deze op de beklede bakplaat. Bestrooi de meringues met de helft van de gehakte amandelen. Bak de meringues 90 minuten op 100 graden. Laat na het verstrijken van de baktijd, de ovendeur op een kier staan. Zo drogen de meringues sneller. Laat de meringues daarna helemaal afkoelen op een rooster in een droge omgeving.
      • 3. Chocolademousse. Smelt de pure chocolade en klop de eiwitten in een vetvrije kom tot pieken. Spatel (niet meer kloppen) de gesmolten chocolade voorzichtig door de eiwitten. Zet de chocolademousse daarna in de koelkast om op te stijven.
      • 4. Plaats een meringue op een gebaksbordje. Maak een balletje chocolademousse met een lepel en plaats deze op de meringue. Sluit af met een andere meringue. Herhaal dit voor alle meringues. Bestrooi met de resterende gehakte amandelen en eventueel wat cacaopoeder.
      • Tip: Cacao en Kaneel geven een zoete smaak aan gerechten zonder dat je suiker (of zoetstoffen) hoeft te gebruiken. Denk ook eens aan speculaaskruiden!
      Chocolade amandel meringue

      Heb jij een Airfryer? Laat het ons weten!

      Door je Airfryer bij ons te registreren, verwen je jezelf met:

       

      √ Exclusieve Airfryer recepten van The Philips Chef;

      √ Het profiteren van speciale kortingen;

      √ Als eerste op de hoogte zijn van het laatste nieuws.

       

      Ga snel naar MyPhilips en mis nooit meer iets!

       

      Registreer mijn Airfryer

      Deel dit recept

      Terug naar boven

      U kunt onze website het beste bekijken met de nieuwste versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox.