1
Producten

Spoom van champagne en frambozensorbet

Spoom van champagne en frambozensorbet

Een spoom serveer je vaak als tussengang om tijdens een diner het eten een beetje te laten zakken. Maak voor kerst deze heerlijke, verfrissende spoom met zelfgemaakt sorbetijs en frambozen!

Porties 8, Bereidingstijd: 0-30 m

Ingrediënten

  • 1 fles Champagne
  • Voor het sorbetijs:
  • 500 gram frambozen
  • 1 limoen
  • 1 eetlepel honing

Bereiding

  • Doe de frambozen in de sapcentrifuge en maak op stand 1 frambozensap. Meng dit sap met de honing en het sap van ½ limoen. De limoen versterkt de smaak van het fruit.
  • Doe deze vloeistof vervolgens in een grote bak van ongeveer 20 bij 25 cm en zet deze in de diepvries.
  • Na een half uur ontstaat er een randje ijs. Roer alles dan goed door met een vork zodat de bevroren stukjes loskomen. Herhaal dit elk half uur totdat alles is gekristalliseerd en er granita is ontstaan. Dit duurt ongeveer 2,5 - 3 uur.
  • Gebruik een kleine ijsknijper om bolletjes van de granita te maken en zet deze bolletjes 24 uur in de diepvries, in een afgesloten bak.
  • Wanneer je de bevroren bolletjes nodig hebt, doe ze dan samen met wat frambozen in een hoog champagneglas. Giet tot slot de champagne over het ijs en vul het glas. Genieten!
Spoom van champagne en frambozensorbet

Deel dit recept