0

Winkelwagen

Er bevinden zich momenteel geen artikelen in uw winkelmandje.

    Pittige Kip 

    met tomatensalsa en kerriekrieltjes

      Met de Philips Airfryer kan je eenvoudig één maaltijd maken door verschillende ingrediënten in het mandje te laten garen. Even aanzetten en (bijna) niet meer naar omkijken. Dat is makkelijk koken! Dit recept is een recept van 24Kitchen gemaakt door chef London Loy.

      Porties 4, Voorbereidingstijd 75-90, Bereidingstijd: 0-30
      Ingrediënten
      60-90 minuten
      Bakpan
      Gemaakt door
      The Philips Chef
      chicken recipe
      Airfryer XXL
      Hoofdgerechten

      Ingrediënten

      • Pittige kip
      • 8-10 (scharrel)kippendrumsticks
      • 4el sweet chilisaus
      • 1 Spaanse peper
      • 3el sojasaus
      • 2el balsamicoazijn
      • 2el arachideolie
      • 1el honing
      • Kerriekrieltjes
      • 700g versie krieltjes
      • 2el arachideolie
      • 1 teen knoflook
      • 2 stengels bosui
      • Tomatensalsa
      • 500g superrijpe tomaten
      • 1 flinke bos peterselie of koriander (naar smaak)
      • 1 rode ui
      • 1 teen knoflook
      • 1 limoen
      • 4el olijfolie
      • Optioneel: halve chilipeper

      Bereiding

      • 1. Meng alle ingrediënten voor de marinade kip in een grote kom. Optioneel: haal de zaadlijst uit de Spaanse peper als het gerecht minder pittig wil maken.
      • 2. Schep 3 eetlepels van de marinade uit de kom en bewaar dit apart in een schaaltje voor het moment dat je de drumsticks gaat bakken in de Airfryer.
      • 3. Snijd de drumsticks in het dikste gedeelte met een scherp mes op enkele plaatsen in, zodat de marinade goed kan intrekken. Leg de drumsticks in de kom en hussel goed door elkaar zodat de ze overal goed bedekt zijn met de marinade. Dek af met huishoudfolie en zet in de koelkast. Laat minstens 1 tot 6 uur intrekken. Af en toe omscheppen, zodat de marinade goed in de kip kan trekken.
      • 4. Meng ook de krieltjes met de olie, kerrie, knoflook en laat deze minimaal 1 uur trekken.
      • 5. Als alle ingrediënten er klaar voor zijn, kunnen we beginnen met koken. Leg de drumsticks samen met de krieltjes in de Airfryermand en bak deze in deze 10 min op 160 ˚C.
      • 6. Schud na 10 minuten een keer alles goed door en bak weer 15 min op 160 ˚C tot alles samen krokant is.
      • 7. Maak tussendoor de tomatensalsa. Snijd de tomaten in zo klein mogelijke blokjes. Breng op smaak met peper en zout. Snipper de ui en pers de knoflook, en meng met de tomaten. Hak ook de peterselie of koriander fijn en voeg toe aan het mengsel. Pers de limoen uit en voeg naar smaak toe. Wil je de salsa extra pittig maken? Hak dan de peper fijn en voeg toe.
      • 8. Serveer de aardappels met de kip en de salsa en smakelijk!
      Pittige Kip met tomatensalsa en kerriekrieltjes

      Heb jij een Airfryer? Laat het ons weten!

      Door je Airfryer bij ons te registreren, verwen je jezelf met:

       

      √ Exclusieve Airfryer recepten van The Philips Chef;

      √ Het profiteren van speciale kortingen;

      √ Als eerste op de hoogte zijn van het laatste nieuws.

       

      Ga snel naar MyPhilips en mis nooit meer iets!

       

      Registreer mijn Airfryer

      Deel dit recept

      Terug naar boven

      U kunt onze website het beste bekijken met de nieuwste versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox.