0

Winkelwagen

Er bevinden zich momenteel geen artikelen in uw winkelmandje.

    Leestijd: 5 min.

    Home ›› Veganistische picknickideeën voor een plant-aardige zomermiddag

    Home ›› Veganistische picknickideeën voor een plant-aardige zomermiddag

    Veganistische picknickideeën voor een plant-aardige zomermiddag

     

    Een van de leukste dingen in de zomer is lekker buiten eten. Genieten van een picknick of spontaan iets eten in het park, omringd door familie of vrienden – beter wordt het toch niet? Nou, misschien kan het nóg beter – met veganistische picknickrecepten die voldoen aan ieders dieetwensen. Gemaakt door onze Philips-chef, zodat je indruk kunt maken op je vrienden. Wil je toegang hebben tot heerlijke (plantaardige) recepten, waar je ook bent? Download de HomeID-app en ontdek honderden heerlijke recepten!

    Onze veganistische picknickrecepten:

     
    • Gazpacho
    • Brood gevuld met tomaten en olijven
    • Bijgerecht met geroosterde boekweit
    • Veganistische knakworstjes in bladerdeeg
    • Tomatenchutney

    Gazpacho:

     

    Deze klassieke Spaanse soep is traditioneel veganistisch en perfect om mee te nemen naar een zomerpicknick omdat het koud wordt geserveerd.

     

    Ingrediënten (voor 4 personen)

     

    • 200 g komkommer
    • 500 g ontvelde tomaten (uit blik of vers)
    • 3 teentjes knoflook
    • 100 g rode paprika
    • 100 g rode ui
    • 100 ml witte wijnazijn
    • 100 ml olijfolie
    • 1 theelepel gemalen peper en zout

     

    Aanwijzingen

     

    • Snijd de komkommer in stukjes van 1 cm. Hak de tomaten fijn. Hak de knoflook, de rode paprika en de ui fijn.
    • Doe alle ingrediënten in de soepmaker, sluit het deksel en selecteer het programma voor gladde soep. U kunt dit ook doen in een keukenmachine.
    • Schenk de soep wanneer deze klaar is in een schaal en laat voor het serveren ten minste 3 uur in de koelkast afkoelen.

    Brood gevuld met tomaten en olijven

    Gevuld brood

    Niets smaakt zo goed als vers gebakken brood. Vooral als het gevuld is met sappige tomaten en olijven die er een heerlijke draai aan geven.

     

    Ingrediënten (voor 6 personen)

     

    Voor het deeg:

    • 800 g bloem
    • 1 zakje gedroogd gist
    • ½ liter heet water
    • 1 theelepel suiker
    • 1,5 theelepel zout
    • 3 eetlepels olijfolie

    Voor het toplaagje:

    • 75 g rode uien
    • 2 teentjes knoflook
    • 150 g zongedroogde tomaten
    • 50 g zwarte olijven
    • 50 g groene olijven
    • Olijfolie
    • Grof zeezout en versgemalen peper

     

    Aanwijzingen

     

    • Doe alle deegingrediënten in de mengkom van de keukenmachine. Gebruik de deeghaak om in 7 minuten een mooi glad deeg te kneden op stand 3. Smeer een kom in met een beetje olijfolie, zodat het deeg niet blijft plakken. Leg het deeg in de kom, dek het af met een vochtige doek en laat het ten minste een uur rijzen.
    • Verwarm de oven voor op 250 graden. Schil de rode uien en snijd ze in dunne ringen. Schil de knoflook en hak fijn. Kneed het deeg een beetje meer met de hand en rol het plat uit, ter grootte van de bakplaat. Leg de ui, olijven, tomaten en knoflook in een mooi patroon op het deeg. Bestrooi met versgemalen peper en zout. Stel de temperatuur van de oven in op 200 graden. Bestrijk de randen van het brood met een beetje olie en bak het 20 minuten op 200 graden

    Bijgerecht met geroosterde boekweit

    Boekweit

    Een verfrissend en licht bijgerecht doet het altijd goed bij een picknick. Dit gerecht is ongelooflijk makkelijk te maken, omdat de SoupMaker bijna al het werk voor je doet. Natuurlijk kun je het ook in een gewone pan maken.

     

    Ingrediënten (voor 4 personen)

     

    • 300 g geroosterd boekweit
    • 750 ml groentebouillon
    • Optioneel:
    • 1 eetlepel komijnzaad
    • Om het gerecht te garneren:
    • sap van 1 citroen
    • 4 eetlepels olijfolie
    • 1 handje gehakte peterselie
    • gemalen zwarte peper naar smaak
    • optioneel:
    • fijngehakte lente-ui

     

    Aanwijzingen

     

    • Doe de boekweit en de bouillon in de SoupMaker, sluit het deksel en kies het compoteprogramma.
    • Laat het apparaat nog 10 minuten met het deksel erop staan als het programma klaar is, totdat de boekweit gaar maar nog steeds stevig is.
    • Open het deksel, giet eventueel overgebleven bouillon af en doe de boekweit in een mooie kom.
    • Voeg de overige ingrediënten toe, meng goed en serveer als bijgerecht bij je maaltijd.

     

    Tip van de kok: probeer boekweit en linzen eens in de SoupMaker te combineren als basis voor een salade.

    Veganistische knakworstjes in bladerdeeg

    Veganistische knakworstjes

    Een feestklassieker, en terecht.

     

    Ingrediënten (voor 3 personen)

     

    • 1 blik veganistische miniknakworstjes (uitlekgewicht 220 g, ca. 20 worstjes)*
    • 100 g kant-en-klaar bladerdeeg (uit de koeling of diepvries, ontdooid)
    • 1 eetlepel Franse mosterd

     

    Aanwijzingen

     

    • Verwarm de Airfryer voor op 200 °C.
    • Laat de worstjes grondig uitlekken op een laag keukenpapier en dep ze droog.
    • Snijd het bladerdeeg in repen van 5 bij 1½ cm. Bestrijk de repen met een dun laagje mosterd.
    • Rol de worstjes spiraalsgewijs in een strook bladerdeeg.
    • Doe de helft van de worstjes in bladerdeeg in de mand en schuif de mand in de Airfryer. Stel de timer in op 10 minuten. Bak de worstjes in bladerdeeg tot goudbruin. Bak de resterende worstjes op dezelfde manier.
    • Serveer de worstjes op een schaal met een klein kommetje mosterd.

     

    * Kun je geen veganistische miniknakworstjes vinden? Dan kun je ook gewone knakworsten in drieën snijden.

    Tomatenchutney

    Tomatenchutney

    De perfecte aanvulling op veganistische kaas, gegrilde groenten of zelfgebakken brood.

     

    Ingrediënten (voor 6 personen)

     

    • 250 gram rode uien, fijn gesneden
    • 500 gram tomaten, in grove stukken gesneden
    • 1 rode chilipeper, ontdaan van zaadjes en grof gesneden
    • 75 milliliter rode wijnazijn
    • 150 gram bruine suiker

     

    Aanwijzingen

     

    • Doe alle ingrediënten in de HomeCooker, breng op smaak met peper en zout en stel de timer in op 45 minuten op 110 °C.
    • Giet de chutney in een gesteriliseerde jampot en laat afkoelen. Echt makkelijk!
    • Tip van de kok: blijft tot 4 weken goed in de koelkast.

    Verwante producten

    Abonneren op onze nieuwsbrief

    * Dit veld is verplicht

    *
    *
    * Ik ontvang graag promotionele berichten - op basis van mijn voorkeuren en gedrag - over producten, diensten, evenementen en aanbiedingen van Philips. Ik kan me op elk gewenst moment eenvoudig afmelden.

    You are about to visit a Philips global content page

    Continue
    Terug naar boven

    U kunt onze website het beste bekijken met de nieuwste versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox.