1
The Philips Chef

Zelfgemaakte mayonaise met geroosterd knoflook

Zelfgemaakte knoflookmayonaise

Eenvoudig en veelzijdig

Porties 1, Bereidingstijd: 20 m

Ingrediënten

  • 1 tl mosterd
  • 1 dl zonnebloemolie
  • 1 eierdooier
  • 2 teentjes knoflook
  • versgemalen zwarte peper
  • ½ el wittewijnazijn
  • 1 dl olijfolie

Bereiding

  • Verhit de olijfolie in een pannetje. Leg de teentjes knoflook (ongepeld) in de olie en laat op laag vuur in 15 minuten zacht worden. Let erop dat het knoflook niet aanbrandt.
  • Laat in de olie afkoelen. Plaats de mengschijf in de keukenmachine. Knijp het knoflook tussen duim en wijsvinger in de kom (om het schilletje ervan af te halen).
  • Voeg de eierdooier, mosterd, azijn en een snufje zout toe. Mix gedurende 15 seconden. Laat de motor draaien en voeg de knoflookolie druppelsgewijs toe via de vultrechter. Stop af en toe om het mengsel de tijd te geven de olie op te nemen.
  • Wanneer u alle knoflookolie hebt toegevoegd, kunt u de zonnebloemolie iets sneller toevoegen.
  • Ga door tot u een dikke, romige mayonaise hebt verkregen. Breng op smaak met peper en zout.
  • 20 minuten totale bereidingstijd
Zelfgemaakte knoflookmayonaise