0

Winkelwagen

Er bevinden zich momenteel geen artikelen in uw winkelmandje.

    Zelfgemaakte mayonaise met geroosterd knoflook

    Eenvoudig en veelzijdig

    Porties 1, Bereidingstijd: 20 m
    0-30 minuten
    Groenten
    Notenvrij
    Alcohol
    Vegetarisch
    Bijgerechten
    Keukenmachine
    Zuivelvrij

    Ingrediënten

    • 1 tl mosterd
    • 1 dl zonnebloemolie
    • 1 eierdooier
    • 2 teentjes knoflook
    • versgemalen zwarte peper
    • ½ el wittewijnazijn
    • 1 dl olijfolie

    Bereiding

    • Verhit de olijfolie in een pannetje. Leg de teentjes knoflook (ongepeld) in de olie en laat op laag vuur in 15 minuten zacht worden. Let erop dat het knoflook niet aanbrandt.
    • Laat in de olie afkoelen. Plaats de mengschijf in de keukenmachine. Knijp het knoflook tussen duim en wijsvinger in de kom (om het schilletje ervan af te halen).
    • Voeg de eierdooier, mosterd, azijn en een snufje zout toe. Mix gedurende 15 seconden. Laat de motor draaien en voeg de knoflookolie druppelsgewijs toe via de vultrechter. Stop af en toe om het mengsel de tijd te geven de olie op te nemen.
    • Wanneer u alle knoflookolie hebt toegevoegd, kunt u de zonnebloemolie iets sneller toevoegen.
    • Ga door tot u een dikke, romige mayonaise hebt verkregen. Breng op smaak met peper en zout.
    • 20 minuten totale bereidingstijd
    Zelfgemaakte knoflookmayonaise
    Terug naar boven

    U kunt onze website het beste bekijken met de nieuwste versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox.