1
Recepten

Tomaten bouillabaise

Tomaten bouillabaise

Een bouillabaise is een soep met gemengde vis en/of zeevruchten. Deze Philips Chef variatie bevat verse tomaten, uien en knoflook met een vis- en kippenbouillon.

Porties 4, Bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediënten

  • 1 bleekselderij
  • 1 kleine wortel
  • 2 tomaten
  • 1 teentje knoflook
  • 1 ui
  • 1 scheut Pernod
  • 1 scheut witte wijn
  • 400 ml kippenbouillon
  • 200 ml visbouillon
  • 250 gram zeevruchten of gemengde vis
  • 1 eetlepel bruine suiker

Bereiding

  • 1. Schil of pel de selderij, ui, knoflook en wortel en snij deze in kleine stukken.
  • 2. Snij de tomaat in kwarten en stop deze met de selderij, ui, knoflook en wortel in de soepmaker.
  • 3. Vul aan met de bouillon, pernod, witte wijn, bruine suiker en sluit de soepmaker en kies programma 1.
  • 4. Na het programma maak de soepmaker open en doe de gemengde vis in de soepmaker en laat dit 5 minuten staan.
  • Tip van de Chef: Serveer de soep met een vers gebakken stokbrood.
Tomaten bouillabaise

Deel dit recept