1
The Philips Chef

Tagliatelle alla Bolognese

Don't activate this page

Porties 6, Voorbereidingstijd 15 m, Bereidingstijd: 125 m

Ingrediënten

  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 plakjes gerookt doorregen spek, in dunne reepjes
  • 2 volle theelepels gedroogde oregano
  • 2 middelgrote uien, gepeld
  • 2 teentjes knoflook, gepeld
  • 2 wortels, geschild
  • 1 bosje verse basilicum, ontdaan van blaadjes, takjes fijngehakt
  • 500 g rundergehakt, varkensgehakt of half-om-half van goede kwaliteit
  • 2 blikken tomatenblokjes (400 g)
  • 250 ml rode wijn
  • zeezout en versgemalen zwarte peper
  • 500 g gedroogde tagliatelle
  • 40 g vers geraspte Parmezaanse kaas
  • extra virgine olijfolie

Bereiding

  • Controleer of het roerhulpstuk in de pan is geplaatst en stel de temperatuur in op 175 °C. Doe de olijfolie, het spek en de oregano in de hete pan en stel de timer in op 5 minuten, zodat het spek goudbruin wordt. Plaats de keukenmachine met grove rasp naast de HomeCooker en zet hem aan. Rasp de ui, knoflook en wortel en doe deze vervolgens in de pan (als u geen keukenmachine hebt, snij dan met de hand fijn). Voeg de basilicumtakjes toe en stel de timer in op 15 minuten.
  • Verhoog de temperatuur tot 250 °C. Rul het gehakt en voeg dit toe. Stel vervolgens de timer in op 10 minuten, zodat het vlees mooi bruin wordt. Voeg het blik tomaten toe. Schenk de rode wijn in een leeg blik, vul het aan met water en giet de inhoud in de pan. Voeg peper en zout toe en breng het geheel aan de kook. Verlaag vervolgens de temperatuur tot 130 °C, plaats het deksel op de pan en stel de timer in op 90 minuten. Haal het deksel er na 60 minuten af.
  • Als er nog 15 minuten op de timer staat, kookt u de tagliatelle in een grote pan water met een beetje zout volgens de instructies op de verpakking. Hou een kopje kookvocht achter, laat de pasta goed uitlekken en doe weer terug in de pan.
  • Zet de HomeCooker uit, roer de helft van de Parmezaanse kaas door de bolognese. Scheur de grote basilicumblaadjes in stukken en voeg die toe. Breng op smaak met peper en zout. Giet de saus in de pastapan en meng goed. Voeg eventueel wat van het kookvocht toe om het geheel losser te maken. Bestrooi met de rest van de Parmezaanse kaas en de kleine basilicumblaadjes, sprenkel er wat extra virgine olijfolie over en serveer.
Don't activate this page