1
Producten

Gestoomde zeebaars op Oosterse wijze

Pittige drumsticks

Porties 2, Voorbereidingstijd 15 m, Bereidingstijd: 20 m

Ingrediënten

  • zeezout en versgemalen zwarte peper
  • 100 g basmatirijst
  • 2 stukken zeebaarsfilet van 140 g, graatloos, huid ingesneden
  • een handvol sugarsnaps, gehalveerd
  • 3 lente-uitjes, gewassen en in kleine ringetjes
  • 1 verse rode peper, ontdaan van zaad en fijngesneden
  • 1 limoen, in vieren voor de pasta
  • 1 bosje verse koriander (hou een paar mooie blaadjes achter)
  • 1 duimbreed stukje verse gember, gepeld
  • 1 teentje knoflook, gepeld
  • 2 verse rode pepers, ontdaan van zaadjes
  • 1 theelepel sesamolie
  • 3 eetlepels sojasaus
  • rasp en sap van 1 limoen
  • 100 ml kokosmelk

Bereiding

  • Pureer alle pasta-ingrediënten met een keukenmachine of blender tot er een glad mengsel ontstaat. Voor dit recept hebt u het roerhulpstuk niet nodig. Vul de HomeCooker-pan met 2,5 liter water en stel de temperatuur in op 250 °C. Plaats het pasta-inzetstuk erin als het water kookt, voeg de rijst toe en stel de timer in op 4 minuten. Verwijder daarna voorzichtig het pasta-inzetstuk en giet de rijst af.
  • Giet wat van het water uit de pan tot u ongeveer 500 ml overhoudt. Roer voorzichtig de pasta door de rijst en doe de rijst in een evenredige laag in de stoommand. Leg de zeebaarsfilets erop met de huid omlaag. Plaats de mand op de pan, zet het deksel erop, verlaag de temperatuur tot 175 °C en stel de timer in op 5 minuten.
  • Verdeel de sugarsnaps over de vis, zet het deksel weer terug op de pan en stel de timer in op nog eens 5 minuten, zodat de vis heerlijk zacht wordt. Verdeel de rijst, vis en sugarsnaps over de borden. Strooi de lente-uitjes, rode peper en de achtergehouden korianderblaadjes erover en serveer met een partje limoen.
  • Tip van de Chef: Try swapping the sea bass for large shell-off prawns.
Pittige drumsticks