1
Producten

Speculaas marshmallowtaart van Sint

Speculaas marshmallowtaart van Sint

Wat zou Sinterklaas met zijn Pieten eten op 5 december? Ik vermoed dat deze pepernoten taart heel dicht in de buurt komt! Heerlijk, met chocolade en marshmallows.

Porties 8,

Ingrediënten

  • Bodem:
  • 450 gram patentbloem
  • 20 gram speculaaskruiden
  • 300 gram roomboter
  • 150 gram basterdsuiker
  • 1 ei
  • 20 gram citroenrasp
  • Mespunt zout
  • Chocoladecrème:
  • 300ml slagroom
  • 100 gram pure chocolade
  • 2 eieren
  • 20 gram suiker
  • Vanille crème:
  • 2 eieren
  • 300 ml slagroom
  • 100 gram suiker
  • 1 vanille stokje
  • Garnering:
  • Mini marshmallows roze/wit
  • Bladgoud
  • Chocolade vlokken
  • Chocolade, gesmolten

Bereiding

  • Werkwijze vanillecrème:
  • Splits de eieren en klop deze stijf tot pieken. Giet de room in een andere kom en doe de suiker en vanille erbij. Klop ook de room mooi stijf. Spatel voorzichtig de eiwitten erdoor om er een mooie luchtige crème van te maken. Zet de crème minimaal 4 uur in de koelkast om op te stijven.
  • Werkwijze chocoladecrème:
  • Smelt de chocolade au bain-marie en splits de eieren. Klop de eiwitten stijf en houd deze apart. In een andere kom klop je de eidooiers met suiker tot een schuim. Voeg hier, al kloppend met garde of mixer, de gesmolten chocolade aan toe. Meng de room erdoor en spatel het eiwit voorzichtig door de massa. Laat de chocoladecrème minimaal 4 uur opstijven in de koelkast.
  • Werkwijze bodem:
  • Meng de gezeefde bloem, speculaaskruiden, basterdsuiker en zout op je aanrechtblad. Maak een kuiltje. Snijd de boter in blokjes en voeg samen met het ei en de citroenrasp toe aan de boter. Meng de boter, het ei en de citroenrasp met één hand door elkaar. Voeg langzaam wat bloem toe in een draaiende beweging. Als je een krabber hebt, kun je met je schone hand je werkblad schoonhouden.
  • Als alle bloem in het deeg is opgenomen, maak je er een bal van. Druk het deeg plat en maak er een vierkante plak van. Laat minimaal 1 uur rusten in de koelkast.
  • Rol het deeg uit ter grote van een vlaaipan of taartschaal die in je Airfryer past. Ik had 24 centimeter doorsnede. Leg blindbakvulling op de bodem en bak 30 minuten op 160 graden.
  • De taart afwerken:
  • Doe de crèmes in een spuitzak en spuit deze op de bodem in mooie rozetten. Bestrooi de crème met chocoladeblokken en strooi de marshmallows erover. Smelt wat chocolade en druppel dit in strepen over de marshmallows heen. Werk de taart eventueel af met wat bladgoud, voor een extra spectaculair effect!
Speculaas marshmallowtaart van Sint

Heb jij een Airfryer? Laat het ons weten!

Door je Airfryer bij ons te registreren, verwen je jezelf met:

 

√ Exclusieve Airfryer recepten van The Philips Chef;

√ Het profiteren van speciale kortingen;

√ Als eerste op de hoogte zijn van het laatste nieuws.

 

Ga snel naar MyPhilips en mis nooit meer iets!

 

Registreer mijn Airfryer

Deel dit recept