Met de blender maak je de leukste dingen. Zo kun je dit speculaasgerecht op twee manieren maken: als een smoothie, maar ook als ijslolly’s – een heerlijk koude en krokante traktatie!
Porties 4, Bereidingstijd: 0-30 minuten
Ingrediënten
- 3 peren
- 500 gram Fage Griekse yoghurt 0%
- 3 eetlepels honing
- 15 speculaaskoekjes
- 1 reep pure chocolade
Bereiding
- Schil de peren en haal het klokhuis eruit. Doe de peren samen met de yoghurt, de honing en 10 van de koekjes in de blender. Mix hier een mooie, gladde smoothie van.
- Verkruimel de overgebleven koekjes. Strooi de kruimels op de smoothie bij wijze van garnering.
- Als je ijslolly’s wilt maken, giet je de smoothie gewoon in ijslollyvormen en zet u deze 24 uur in de vriezer.
- Smelt de reep chcocolade in een kom in de magnetron. Doop de punten van de ijslolly’s in de gesmolten chocolade en daarna meteen in de koekkruimels van de overgebleven koekjes.
- Zelfs op koudere dagen is dit een heerlijke traktatie voor de kinderen!