Met de Pastamachine maak je zelf verse pasta op verschillende manieren. Vervang bijvoorbeeld je normale bloem door maïsbloem om een glutenvrije variant te maken.
Porties 5, Bereidingstijd: 30-60 minuten
Ingrediënten
- 500 gram semola bloem of maismeel (glutenvrij)
- 2 eieren
- Water
- 250 gram rundergehakt
- 100 gram hamblokjes
- 2 uien
- 3 tenen knoflook
- 1 rode peper
- 6 trostomaten
- 10 gram basilicum
- 100 gram geraspte kaas
- 1 blikje tomatenpuree
- Peper en zout
Bereiding
- 1. Maak eerst de pasta door de bloem in de Pastamachine te doen en het water met het ei op te kloppen.
- 2. Voeg het water langzaam toe en draai de pasta in 10 minuten en laat deze 30 min drogen.
- 3. Maak tussen door de gehaktsaus door het gehakt aan te bakken in een pan met de hamblokjes.
- 4. Snijd de ui en tomaat tussendoor in kleine blokjes en voeg deze met de tomatenpuree aan de saus toe.
- 5. Laat dit 5 minuten pruttelen en breng op smaak met peper en zout uit de molen.
- 6. Meng de Pasta door de saus en decoreer met de geraspte kaas en de verse basilicum.
- 7. Dien op met wat vers gesneden tomaat en eet smakelijk.
- Tip van de Chef: Wil je meer smaak aan je pasta dan kan je 1 lepel pesto of geperste knoflook door de pastabloem mengen.