1
Recepten

  Spaghetti bolognaise

Spaghetti bolognaise

Met de Pastamachine maak je zelf verse pasta op verschillende manieren. Vervang bijvoorbeeld je normale bloem door maïsbloem om een glutenvrije variant te maken.

Porties 5, Bereidingstijd: 30-60 minuten

Ingrediënten

  • 500 gram semola bloem of maismeel (glutenvrij)
  • 2 eieren
  • Water
  • 250 gram rundergehakt
  • 100 gram hamblokjes
  • 2 uien
  • 3 tenen knoflook
  • 1 rode peper
  • 6 trostomaten
  • 10 gram basilicum
  • 100 gram geraspte kaas
  • 1 blikje tomatenpuree
  • Peper en zout

Bereiding

  • 1. Maak eerst de pasta door de bloem in de Pastamachine te doen en het water met het ei op te kloppen.
  • 2. Voeg het water langzaam toe en draai de pasta in 10 minuten en laat deze 30 min drogen.
  • 3. Maak tussen door de gehaktsaus door het gehakt aan te bakken in een pan met de hamblokjes.
  • 4. Snijd de ui en tomaat tussendoor in kleine blokjes en voeg deze met de tomatenpuree aan de saus toe.
  • 5. Laat dit 5 minuten pruttelen en breng op smaak met peper en zout uit de molen.
  • 6. Meng de Pasta door de saus en decoreer met de geraspte kaas en de verse basilicum.
  • 7. Dien op met wat vers gesneden tomaat en eet smakelijk.
  • Tip van de Chef: Wil je meer smaak aan je pasta dan kan je 1 lepel pesto of geperste knoflook door de pastabloem mengen.
Spaghetti bolognaise

Deel dit recept