0

Winkelwagen

Er bevinden zich momenteel geen artikelen in uw winkelmandje.

    Spaghetti alla Norma

    Dit succesgerecht uit Sicilië is een absolute klassieker – leuk, vers en boordevol smaak.

    Porties 6 p, Voorbereidingstijd 15 m, Bereidingstijd: 60 m
    HomeCooker
    Groenten
    Notenvrij
    Alcohol
    60-90 minuten
    Hoofdgerechten
    Kaas

    Ingrediënten

    • 2 grote stevige aubergines, in blokjes van 1 cm
    • 1 eetlepel gedroogde oregano
    • extra virgine olijfolie
    • 4 teentjes knoflook, gepeld en fijngesneden
    • 1 bos verse basilicum, ontdaan van blaadjes, takjes fijngehakt
    • 2 blikken pruimtomaten (400 g)
    • 1 theelepel witte wijnazijn
    • 500 g gedroogde spaghetti
    • 60 g geraspte gezouten ricotta of pecorino
    • zeezout en versgemalen zwarte peper

    Bereiding

    • Meng de aubergineblokjes in een kom met de oregano en 4 eetlepels extra virgine olijfolie tot alles is bedekt.
    • Controleer of het roerhulpstuk in de pan is geplaatst en stel de temperatuur in op 175 °C. Doe de helft van de aubergine in de hete pan en stel de timer in op 20 minuten, zodat de aubergine aan alle zijden mooi goudbruin wordt. Schep daarna de gekookte aubergine uit de pan en herhaal dit met de andere helft.
    • Doe daarna de eerste helft van de aubergine weer terug in de pan, samen met de knoflook, basilicumtakjes en een paar druppels olijfolie. Stel de timer in op 5 minuten, tot de knoflook goudbruin begint te kleuren. Gebruik ondertussen een schaar om de tomaten uit blik in grove stukken te knippen. Doe de tomaten met wat azijn in de pan. Verlaag de temperatuur tot 130 °C, stel de stel de timer in op 15 minuten laat de saus zachtjes koken.
    • Kook ondertussen de spaghetti in een grote pan water met een beetje zout volgens de instructies op de verpakking. Hou een kopje kookvocht achter, laat de pasta goed uitlekken en doe weer terug in de pan.
    • Zet de HomeCooker uit en roer de helft van de kaas door de saus. Scheur de grote basilicumblaadjes in stukken en voeg die toe. Breng op smaak met peper en zout. Giet de saus in de pastapan en meng goed. Voeg eventueel wat van het kookvocht toe om het geheel losser te maken. Bestrooi met de rest van de kaas en de kleine basilicumblaadjes, sprenkel er wat extra virgine olijfolie over en serveer.
    Spaghetti alla Norma | Philips
    Terug naar boven

    U kunt onze website het beste bekijken met de nieuwste versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox.